„Kaunas Jazz 2016“ laukia 40 tūkst. Lankytojų

Antradienį pristatyta 26 –ojo  tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2016“ programa. Kaip teigia organizatoriai, „Kaunas Jazz“ gerbėjų nekantriai laukiamas renginys balandžio 25 –gegužės 2 dienomis nusidrieksiantis per visą Lietuvą bus itin dosnus vokalinės muzikos gerbėjams. 

 „Kaunas Jazz“  skambės šešiuose Lietuvos miestuose

Festivalis „Kaunas Jazz 2016“ šiais metais skirtas UNESCO Tarptautinei džiazo dienai  paminėti vyks nuo balandžio 25 d. iki gegužės 2 d.  Festivalio organizatoriai tikina, kad kadaise kilusi idėja išplėsti „Kauna Jazz“ ribas,  bus tęsiama ir šiemet, todėl džiazo ritmai skambės ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose – Alytuje, Vilniuje, Panevėžyje, Jurbarke ir Palangoje.

Garbė atidaryti festivalį patikėta jaunajam Izraelio atlikėjui, savo šalyje vadinamam „jaunuoju muzikos stebuklu, pranokstančiu bet kokias viltis“ – Tamirui Grinbergui. Dar pernai „Kaunas Jazz“ festivalyje savo balsu pavergęs Lietuvos klausytojų širdis šis atlikėjas balandžio 25 d. savo pasirodymą surengs Panevėžio muzikiniame teatre, balandžio 26 d. – Alytaus miesto teatre, o balandžio 27 d.  izraeliečio balsas ir vėl suskambs Kaune, tik šį kartą – prekybos miestelyje „Urmas“.

Moterys užvaldys  „Kaunas Jazz“ scenas

 Kaip teigė „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė, šiemet festivalyje kaip niekad daug išskirtinio vokalo atlikėjų – moterų. Štai ketvirtadienį, balandžio 28 d., po tradicinių festivalio pradžios iškilmių Kauno Rotušėje, „Kaunas Jazz“  festivalis pakvies į Raudondvario dvaro Menų inkubatorių, kur savo koncertą surengs džiazo dievaite tituluojama dainininkė Stacey Kent iš JAV.  Pirmą kartą į Lietuvą atvykstanti viena populiariausių šių laikų džiazo vokalisčių pristatys naujausią savo albumą – „Tenderly“. Tiesa, į šios vokalistės koncertą bilietai parduoti akimirksniu.

Balandžio 29 d. VDU Didžiojoje salėje laukia specialus Justės Arlauskaitės-Jazzu, pianisto Petro Geniušo ir violončelininko Justo Kulikausko projektas, o Balandžio 30 d. Jurbarko parodų ir koncertų salėje savo pasirodymą surengs pritrenkianti atlikėja Saedi, vadinama Austrijos muzikos proveržiu.

Gegužės 2-ąją „Kaunas Jazz 2016“ festivalį vainikuos Vilniaus kongresų rūmuose iš Etiopijos kilusios ir per pastaruosius porą metų žaibiškai išpopuliarėjusios dainininkės Ester Rada koncertas. Sparčiai populiarėjančiai atlikėjai komplimentų negaili tokios garsios žvaigždės, kaip JAV dainininkė Alicia Keys, kurios pasirodymą Ester turėjo garbės „apšildyti“.

Todėl drąsiai galima teigti, kad šiais metais festivalio „Kaunas Jazz 2016“ scenas užvaldys išskirtinės dainininkės.

Naujovė – lenkų džiazo diena

 Balandžio 29 d., Vienybės aikštės lauko scenoje skambant G. Kuprevičiaus kompozicijai „Varis ir kreida“  kauniečius pakvies į vaikų piešinių akciją „Kauna Jazz ant grindinio“. Kiek vėliau džiazo gerbėjų laukia naujovė – „Lenkų džiazo diena“,  kurio metu bus pristatyti net du projektai iš Lenkijos – Derrick Mckenzie  ir Pawel Kaczmarczyk  „Jazz funk experience“ ir „Flue band“.

Tarptautinė džiazo diena

„Kaunas Jazz“ festivalis balandžio 30-ąją minėdamas Tarptautinę džiazo dieną savo gerbėjus į koncertus pakvies ne tik Kaune, Palangoje, bet ir Jurbarke. Kaip jau minėta, Jurbarko parodų ir koncertų salėje savo pasirodymą surengs atlikėja Saedi, vadinama Austrijos muzikos proveržiu. „Vandenio“ muzikos klube Palangoje „Kaunas Jazz“ organizatorių džiaugsmui savo muzika ir balsu džiugins tikras Šiaurės Europos scenos perlas – dainininkas Jarle Bernhoftas, Niujorke gyvenantis norvegas nuo 2008-ųjų daro sėkmingą solinę karjerą, o pernai pretendavo į Grammy“ apdovanojimą geriausio r’n’b albumo kategorijoje, tapdamas pirmuoju muzikantu ne iš JAV, įtrauktu į šį prestižinį sąrašą. Šio atlikėjo muzika lyginama su Stevie Wonder ir Lenny Kravitz. „Žmogumi-orkestru“ vadinamas atlikėjas savo koncertuose pasitelkia ne tik balsą, gitarą, klavišinius, efektų pedalus, bet ir žavi publiką išskirtiniu savo talentu bei charizma. Tad palangiškiai negali praleisti tokio išskirtinio pasirodymo savo mieste.

Tarptautinę džiazo dieną Kaune vėl bus organizuojamas projektas „Džiazo gatvė“, kuris kvies mėgautis nemokamais renginiais miesto centre. Vienybės aikštėje po atviru dangumi savo pasirodymus surengs Estijos festivalio „Jazzkaar“  dovana – grupė „State of zoe“.   Būtent po šio pasirodymo Vienybės aikštės dangų nušvies šventinis festivalio fejerverkas.

Tarptautinę džiazo dieną užbaigti pakvies muzikinis klubas „Combo“, kuriame laukia švedų grupės „Koop Oscar Orchestra ir garsios Lietuvos atlikėjos „Jazzu“ pasirodymas. Dar anksčiau atlikėja „Jazzu“ yra sakiusi, kad pasirodymas scenoje su šia grupe, jai yra lyg svajonės išsipildymas.

Motinos dienos proga  – grupės „Take 6“  legenda

 Gegužės 1- ąją dieną festivalio „Kaunas Jazz“ organizatoriai siūlo pasitikti kaip niekada šventiškai. Kauno sinagogoje skambės Giedriaus Kuprevičiaus ir Liutauro Janušaičio žydiško džiazo improvizacijos, Vytauto Didžiojo bažnyčioje sakralinės džiazo muzikos koncertą surengs viešnia iš Austrijos „Saedi“,  o vakare „Kaunas Jazz“ organizatoriai visų mamų laukia  Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur savo pasirodymą surengs dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai – grupė „Take 6“.

Vienas žymiausių pasaulyje dainininkų kolektyvų į Lietuvą atvyksta su nauja programa – pristatydami naująjį ir ilgai puoselėtą savo albumą – „Believe“, kuriame gerbėjų laukia daug muzikinių staigmenų. Kol kas žinoma, kad kūrinį You Know You’re In Love kartu su grupe įrašė legendinis dainininkas Stevie Wonderis, o dainą 5 Minutes With God grupei sukūrė viena populiariausių JAV kompozitorių Diane Warren.

Kaip teigia kompozitorius, džiazo pedagogas Artūras Novikas, tai išskirtinė galimybė išgirst

gyvą a capella  legendą, nes 10 „Grammy“ apdovanojimų surinkti, kuriant šios muzikos žanrą yra kažkas fantastiško ir nerealaus.

Festivalio „Kaunas Jazz 2016“ metu šešiuose Lietuvos miestuose savo pasirodymus surengs 250 atlikėjų tarp kurių – didžioji dalis užsienio  atlikėjų iš 13 skirtingų šalių.  Šiais metais tikimasi sulaukti per 40 tūkstančių džiazo gerbėjų ne tik iš Kauno, bet ir visos Lietuvos.

 

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content