Leipcigo knygų mugėje skambėjo ir Kauno vardas

Kelių šimtų tūkstančių lankytojų sulaukusioje Leipcigo (Vokietija) knygų mugėje pristatytas vokiečių kalba išleistas Kauno architektūros gidas.

„Galimybė pristatyti Kauno gidą prestižinėje Leipcigo mugėje, šiemet sulaukusioje 260 tūkst. lankytojų, rodo mūsų leidinio pripažinimą ir svarbą. Žmonės išgirdo Kauno vardą, sužinojo, kad jame yra vertingas ir įdomios architektūros, nusipelniusios ir pretenduojančios į UNESCO pasaulio paveldą“, – teigė viena iš leidinio autorių Jolita Kančienė.

Pasak jos, Kauno architektūros gido pasirodymas yra pirmas reikšmingas žingsnis, skatinantis tarptautinio turizmo plėtrą.

„Po pasaulį keliaujantys pavieniai turistai retai kada naudojasi gyvo gido paslaugomis. Dažniausiai jie vadovaujasi informaciniais leidiniais. Girdėjau, kad vis daugėja Kaunan atvykstančių vokiečių, tad šis gidas puikiai pasitarnaus jų pažinčiai su miestu“, – pasakojo J. Kančienė.

„Kaunas 1918–2015. Architektūros gidas“ – beveik trejus metus trukusio didelės profesionalų komandos darbo rezultatas. Čia aprašytos 243 pastatų istorijos, iliustruotos šiandienos ir istorinėmis nuotraukomis, brėžiniais. Leidinys papildytas Kauno praradimais – nykstančių ar jau sunykusių pastatų, be kurių sunku įsivaizduoji šio išskirtinio Lietuvos miesto atmintį, istorijomis. Su šio leidinio autoriais kauniečiai turės progą susitikti balandžio 12 d. Kauno pedagogų kvalifikacijos centre (Vytauto pr. 44). Leidinio pristatymas prasidės 15 val.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content