Kaune startavo išskirtinė ekskursija, dalyvius pakviečianti užeiti į kauniečių namus  

UNESCO dizaino miesto statusą turinčiame Kaune startavo išskirtinės ekskursijos, kurių dalyviai turės progą ne tik susipažinti su tarpukario architektūros perlais, bet ir aplankyti išskirtiniu interjeru pasižyminčius privačius kauniečių namus.

Kaunas praėjusių metų gruodį gavo svarbų įvertinimą – UNESCO dizaino miesto statusą. Šia proga Kauno turizmo informacijos centras pradeda organizuoti išskirtines ekskursijas „Kaunas – dizaino miestas“.

„Ši ekskursija leidžia pažinti, koks buvo Kaunas prieš 100 metų. Iš tiesų miestas buvo suskirstytas į medinį ir mūrinį miestą. Tarpukario valdžia primygtinai reikalaudavo, kad būtų statomi mūriniai pastatai, o mediniai griaunami. To meto architektai mėgo pastatus dekoruoti tautiniais motyvais, todėl galima sutikti tulpių, lelijų, saulių, žvaigždžių ar kitų simbolių“,  – akcentavo VŠį „Gražinkime Kauną“ gidas Jonas Oškinis.

„Kauno laukiantys iššūkiai duoda užduotį, kad miestas ir visi išskirtiniai objektai būtų atviri. Ši ekskursija, kitos visuomeninės iniciatyvos yra labai svarbios padedant miesto svečiams ir patiems kauniečiams atrasti tikrąjį Kauną, pajausti jo dvasią, pačiupinėti ne tik kažkur vadovėliuose ar knygose, bet gyvai su visomis legendomis“, – akcentavo Kauno vicemeras Simonas Kairys.

„Surengę parodą „Art deco“ pamatėme, kad tai žmonėms yra įdomu. Dabar norime pratęsti veiklą ir sukūrėme ekskursiją, kurioje kalbėsime apie tarpukarį, parodysime daugiau įdomių jo detalių, kurios iš tiesų yra unikalios. Tarpukario architektūra atitiko to meto Europos madas, tačiau turėjo ir savitų detalių, kurios atskleidžia būtent lietuviškąją kultūrą“, – apie idėją pasakojo VŠĮ „Gražinkime Kauną“ vadovas Dainius Lanauskas.

Profesionalūs gidai ekskursijos dalyviams papasakos apie gyvenusius to laikmečio architektus, taikomosios dailės atstovus, dizaino kūrėjus arba jų darbus. Ekskursiją galima užsisakyti Kauno turizmo informacijos centre.  Daugiau informacijos – www.kaunastic.lt

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content