Kaune vyks Lietuvos kariuomenės organizuojamos pratybos

Kovo 14 – balandžio 1 d. Kauno mieste ir apylinkėse  vyks Lietuvos kariuomenės organizuojamos pratybos. Mokymuose sąveiką vykdant plataus spektro operacijas treniruosis skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų, Jungtinių Amerikos Valstijų kariai, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Kauno miesto policijos pareigūnai.

Nuo tradicinių mokymų šie išsiskiria tuo, kad kariai treniruojasi veikti apgyvendintoje vietovėje. Mūšis mieste, civilių gyventojų apgyvendintoje vietovėje, yra detaliau planuojamas, reikalauja specialaus pasiruošimo ir tikslaus vykdymo.

Pratybų organizatoriai atkreipia Kauno miesto ir apylinkių gyventojų dėmesį, kad pratybų metu bus naudojamos garsinės ir dūminės imitacijos priemonės, galimas aviacijos panaudojimas. Kariai prašo vietos gyventojus būti supratingais ir atidžiais.

Siekiant pratybas priartinti realioms sąlygoms, į pratybų scenarijų įtrauktos ir miesto savivaldybė bei kitos institucijos. Pratybų vietos ir eiga yra suderintos su Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybėmis bei Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu. Lietuvos kariai tikisi gyventojų supratimo ir iš anksto dėkoja už bendradarbiavimą.

Nuotrauka – Ievos Budzeikaitės                                                                                                                                           

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content