Verslus jaunimas turi paskubėti: programai „Kauno startuoliai“ skirtoms paraiškoms liko savaitė

Iki jaunimo verslo skatinimo programos „Kauno startuoliai“ paraiškų priėmimo pabaigos liko vos daugiau nei savaitė. Iki praėjusios savaitės pabaigos išskirtinių idėjų turintys jaunieji verslininkai buvo pateikė kelias dešimtis paraiškų. To nepadarę kauniečiai raginami suskubti – užpildytas paraiškas su pagrįstais verslo idėjų įgyvendinimo planais reikia pateikti iki kovo 15 dienos.

„Šiemet jaučiamas kur kas didesnis jaunų žmonių susidomėjimas programa nei praėjusiais metais“, – teigė paraiškas priimančio Kauno savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyriaus specialistai.

Pernai pradėta vykdyti jaunimo verslo skatinimo programa „Kauno startuoliai“ šiuos metus pasitinka įgijusi dar didesnį pagreitį. Vis dėlto pagrindinis tikslas lieka nepakitęs – sudaryti palankias sąlygas jaunimui plėtoti inovatyvų verslą, skatinti kurti verslo idėjas ir prisidėti įgyvendinant jas laikinojoje sostinėje. Dar viena svarbi naujovė – pateiktas paraiškas vertins ne politikai, kaip buvo anksčiau, o profesionalai.

Pasak Kauno mero pavaduotojo Simono Kairio, šiemet miesto savivaldybė skirs 100 tūkst. eurų. Tai yra dukart daugiau nei pernai. Vienu pagrindinių prioritetų programos autoriai laiko siekį užtikrinti aiškų ir skaidrų paraiškų vertinimą.

„Šiais metais programa išsiskirs solidžia vertinimo komisija, kurioje nebeliko politikų. Paraiškas vertins bankų ir kitų verslo organizacijų atstovai, kompetentingi ekspertai“, – akcentavo S. Kairys.

Vertinimo komisijai pirmininkausiantis rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas sako, kad yra daugybė priežasčių jaunam ir novatoriškam verslui skatinti.

„Programa „Kauno startuoliai“ nefinansuos kažkokio prekybinio kiosko steigimo ar kitos panašios komercinės veiklos. Čia dėmesys bus sutelktas būtent į inovacijas. Investicijų į naujoves grąža ateityje gali būti šimteriopa ir net dar didesnė“, – tvirtino M. Glodas.

Komisija numačiusi aiškius kriterijus verslo idėjoms vertinti. Pirmiausia – išskirtinumas, konkurencingumas ir novatoriškumas bei rinkos potencialas. Taip pat svarbu numatyti, kiek šansų idėją įgyvendinti realybėje ir kokią naudą ji teiktų Kauno miestui. Pretendentai paramai gauti privalo iki šių metų kovo 15 d. pateikti užpildytas paraiškas su pagrįstais verslo įdėjų įgyvendinimo planais. Verslo idėjas siūlyti gali ne tik labai mažos įmonės, bet ir pavieniai kauniečiai iki 29 metų amžiaus.

Daugiau informacijos apie jaunimo verslo skatinimo programą „Kauno startuoliai“ ir reikiamas dokumentų formas galima rasti interneto svetainėje kaunas.lt/startuoliai

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content