„Žalgirio“ treneris Š. Jasikevičius – apie mėgstamiausias savo vietas Kaune

Kaune gimęs ir augęs „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius prieš kelerius metus po ilgų klajonių po užsienį sugrįžo namo. Atviras pokalbis su vienu garsiausių šalies krepšininkų – apie pokyčius mieste, mieliausias Kauno vietas ir sprendimą rašyti autobiografinę knygą.

Koks Jūsų santykis su Kauno miestu?, – paklausėme p. Š. Jasikevičiaus.

Kaune gimiau ir augau. Kaune yra gerai, nes viskas čia pažįstama. Kai turiu laisvo laiko, praleidžiu jį senamiestyje. Pastaruoju metu jis tikrai atgijo ir yra daugiau vietų, kur galima išeiti ir pabūti. Matau didžiulį skirtumą tarp to, kaip Kaunas atrodė dar mano vaikystės metais, kai nebuvo tokių galimybių lyginant su dabar.

Be kokių vietų neįsivaizduotumėte Kauno?

Išskirčiau Vilniaus gatvę, Rotušės aikštę. Smagu pasivaikščioti Santakos parke – ypač jeigu nori išsivalyti galvą ir pabūti grynam ore. Ąžuolynas yra labai gera vieta. Šioje aplinkoje sportuodavau ir daug laiko praleisdavau. Tai pat aplink Kauno sporto halę ir Dainų slėnį yra išlikę tiek gerų, tiek ir sunkių prisiminimų, nes pačios sunkiausios treniruotės vykdavo būtent Dainų slėnyje. Yra tų vietų nemažai Kaune, bet man smagiausia senamiestyje.

Už ką galima mylėti Kauną?

Už „Žalgirį“, žinoma, ir namus.

Ką laikote savo didžiausiu pasiekimu sporte?

Kalbant apie titulus tai 2003 metų Europos čempionato auksas su Lietuva.

Ar turite kauniečių, kurie Jums yra autoritetai?

Kai buvau vaikas, tai Kaune nelabai buvo iš ko rinktis. Būdavo arba „Žalgiris“ arba „Žalgiris“. Tokie vyrai, kaip Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Sergėjus Jovaiša, Gintaras Krapikas buvo mano idealai, į kuriuos stengdavausi lygiuotis.

Ar esate paskyręs pasimatymą Laisvės alėjoje prie fontano?

Prie fontano – ne. (Juokiasi). Labai anksti, nuo 17 metų, išvažiavau į Ameriką. Senamiestyje gal ir esu kokį paskyręs, bet prie fontano tai ne.

Kaip kilo mintis išleisti savo biografinę knygą?

Tokią idėją turėjau jau seniai. Pradžioje gal kiek spardžiausi, bet baigus karjerą ji tapo artimesnė. Tai buvo vienas iš dalykų, ką norėjau padaryti jau vien dėl to, kad to labai trūko mano vaikystėje.

Koks būtų Jūsų palinkėjimas kauniečiams ir Kauno miestui?

Pats didžiausias palinkėjimas būtų ir toliau eiti tuo keliu, kuriuo dabar eina Kaunas. Per pastaruosius metus aš tikrai pajaučiau Laisvės alėjos ir senamiesčio atgimimą. Kauniečiams linkiu daugiau investuoti į mūsų miestą, padaryti jį naujovišku ir kad viskas eitųsi taip kaip pastaruoju metu.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content