Pianistui Rokui Zubovui – vienas aukščiausių Kauno miesto apdovanojimų

Mikalojaus Konstantino Čiurlionio proanūkis, žinomas pianistas, atlikėjas ir muzikos pedagogas Rokas Zubovas už nuopelnus Kauno ir visos šalies kultūrai apdovanotas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu.

„Ačiū, kad garsinate Kauno vardą. Jūs esate garbė mūsų miestui“, – kalbėjo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Vienas iškiliausių apdovanojimų Kaune gimusiam ir iki pilnametystės gyvenusiam R. Zubovui įteiktas už nuopelnus Lietuvos kultūriniam gyvenimui, kultūros paveldo išsaugojimui bei gimtojo miesto vardo garsinimą šalyje ir pasaulyje.

Puoselėdamas savo ištakas, M. K. Čiurlionio provaikaitis uoliai dirba čiurlionistikos baruose, rengia straipsnius, paskaitas, koncertus, imasi kultūrinės jaunimo edukacijos ir kitos visuomeninės veiklos, vadovauja Čiurlionio namams Vilniuje. Pianisto repertuare ir veikloje ypatingą vietą užima jo prosenelio kūrybinis palikimas bei sklaida.

„Jaučiuosi kiek sutrikęs ir labai pagerbtas. Šis apdovanojimas man yra nepaprastai jaudinantis dėl to, kad visada laikiau save kauniečiu. Ar būčiau arčiau, ar toliau nuo šio miesto, jis visada išliko man brangia gimtąja erdve, nes mano šaknys yra čia“, – kalbėjo Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos profesorius R. Zubovas.

Muzikantas šyptelėjo paskutinį dešimtmetį aktyviai prisidedantis prie Kauno ir Vilniaus dipolio idėjos įgyvendinimo, mat gyvena Vilniuje, o didžiausi darbai ir kūrybiniai rūpesčiai kasdien laukia Kaune.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content