Ukrainos ambasadorius: Kaunui jaučiu nepaprastus sentimentus

Pirmą kartą Kaune lankęsis naujai paskirtas Ukrainos ambasadorius Vladimiras Jacenkovkis prisipažino esantis užkietėjęs „Žalgirio“ fanas. Su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu susitikęs ambasadorius taip pat išskyrė Kauno indėlį padedant Ukrainos kariams.

Trečiadienį Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis susitiko su naujai paskirtu Ukrainos ambasadoriumi Volodimiru Jacenkivskiu, kuris atvyko aptarti Kauno ir Ukrainos bendradarbiavimo galimybes vystant ekonominį bei kultūrinį potencialą bei padėkoti už pagalbą Ukrainai.

„Kaunas Ukrainos gyvenime visada vaidino ypatingą vaidmenį – bendrumas buvo jaučiamas visais laikais. Prasidėjus kruviniems įvykiams mūsų šalyje, jis dar labiau sustiprėjo. Nors pats lankausi Kaune pirmą kartą, tačiau iš Kauno turiu labai daug gerų draugų ir jūsų miestui jaučiu nepaprastus sentimentus“, – teigė ambasadorius.

Ambasadorius dėkojo kauniečiams už pagalbą Ukrainos kariams: „Su jūsų tauta esama kaip broliai. Labai simboliška, kad pernai Kaune rugpjūčio 24 d. iškilmingai buvo paminėta Ukrainos nepriklausomybės diena, priimtas ir globotas ne vienas Ukrainos karys. Vertiname jūsų supratingumą ir pagalbą.“

Ukrainos ambasadorius domėjosi potencialiomis investicijų galimybėmis Kaune, naujai vystomais projektais mieste, šilumos bei elektros energijos kainų optimizavimu.

„Teko girdėti, kad Kaunas yra vienas pirmųjų miestų, kuriam pavyko sumažinti kainas biokatilinių pagalba. Mums būtų labai naudinga pasinaudoti jūsų įgyta patirtimi ir galbūt kai kuriuos sprendimus pritaikyti pas save, – teigė Ukrainos ambasadorius. – Labai džiaugiuosi savo vizitu Kaune. Neabejoju, kad mūsų miestų bendradarbiavimas tik stiprės, ryšiai taps dar tampresni. Šiandien planuoju dalyvauti konferencijoje apie efektyvų Energetinės sąjungos funkcionavimą ir būtinai apsilankysiu artimiausiose Kauno „Žalgirio“ rungtynėse. Jau seniai esu ištikimas „Žalgirio“ fanas.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content