Pirmą kartą Kaune surengtame „Sporto iššūkyje“ – daugiau nei 500 dalyvių

Šūkis „išsitaškyk“ pateisino visus lūkesčius ir galinga jėga nuaidėjo šeštadienį pirmą kartą Kauno sporto halėje organizuotoje treniruočių dienoje „Sporto iššūkis. Kaunas 2016“. Šūkį priėmė šimtai kauniečių ir miesto svečių.

Nuo 10 iki 17 valandos vykusiame renginyje susirinkę įvairaus amžiaus žmonės dalyvavo septyniose skirtingose treniruotėse, kurias vedė profesionalūs treneriai. Treniruočių diena, legendinėje Kauno sporto halėje buvo pradėta trenerės Sigitos Baušytės vedama „PortDeBras” treniruote.  Tai originali mokymo programa, kuri remiasi judėjimo plastika, koordinacija, pratimais laikysenai ir lankstumui gerinti, taip pat ir jėgos pratimų kompleksais, kurie padeda išmokti judėti laisvai ir harmoningai.

Po ramios ir harmoningos treniruotės dalyvius „išsitaškyti“ kvietė trys profesionalūs treneriai, kurie surengė tikrą šokių fiestą „Dance“ treniruotėje. Vėliau sporto entuziastai turėjo galimybę išbandyti  „Les Mills Grit Strength” ir funkcinę treniruotes. Renginio dalyviai taip pat buvo kviečiami pajudėti „Zumba“ ritmu.  Dar viena, itin intensyvi  treniruotė –”Insanity”,  buvo skirta norintiems sudeginti daug kalorijų, daugelio sportininkų vadinama padidinto sunkumo treniruote, reikalaujanti nemažai fizinių pastangų. Treniruočių dieną „Sporto iššūkis. Kaunas 2016“ vainikavo „Yoga for fitness“ treniruotė.

„Sporto iššūkiui“ neliko abejingi nei sveikatingumu besidomintys sporto entuziastai, nei sporto profesionalai, nei vyresnio amžiaus asmenys. „Sportui amžius nesvarbu. Svarbiausia turėti gerą nuotaiką ir nusiteikimą, tam ką tu darai“, – dalinosi mintimis treneris Virgilijus Želvys.

„Treneriai sukūrė tokią atmosferą, kurioje galėjome pasijausti lyg esantys didelėje šokių aikštelėje, kurioje netrūksta daug garso, muzikos ir šviesos. Puikus renginys“, – vardijo treniruočių dienoje apsilankiusi kaunietė Lina.

Kiekvienas dalyvis atvykęs į renginį buvo apdovanotas dalyvio paketu, kuriame galėjo rasti  KMI ir kūno apimčių matuoklį, dalyvio sertifikatą, treniruotėse išeikvotas kalorijas galėjo papildyti grūdų batonėliu su vitaminais, bananu ir greitai paruošiama koše bei atsigaivinti mineralinio vandens buteliuku.

„Džiaugiamės, kad renginys sulaukė didžiulio susidomėjimo. Sulaukėme per 500 sporto entuziastų. Nuo vasaros pradėję rengti nemokamas mankštas ir treniruotes, įsitikinome, kad kauniečiai ir miesto svečiai – tikri sporto ir sveikos gyvensenos entuziastai, o tai mus skatina ir toliau organizuoti tokio pobūdžio renginius. Mūsų siekiai ir toliau išlieka tokie patys – skatinti žmones daugiau sportuoti, judėti, sveikiau gyventi. Esame labai dėkingi visiems prisidėjusiems prie šio renginio, visiems, kurie neliko abejingi ir tikėjo mumis“, – pasakojo renginio organizatorius, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Pasak, LSU dėstytojos, sveikatingumo specialistės, EuropeActive profesionalų standarto komiteto narės, Dr. Simonos Pajaujienės, neužtenka iš tribūnų kalbėti apie mažėjantį visuomenės fizinį aktyvumą ir prastėjančius sveikatos rodiklius – jau seniai laikas VEIKTI! Valstybė turėtų žymiai daugiau dėmesio skirti eilinio žmogaus, vaiko, senjoro fizinio aktyvumo galimybėms. Įvairiausioms prevencinėms programoms skiriami milžiniški pinigai, tačiau mokslas jau įrodė, kad prastas fizinis pajėgumas yra žymiai didesnis rizikos veiksnys per ankstyvam mirtingumui negu rūkymas, hipertenzija, diabetas ir kt. „Kada žmonių fizinis aktyvumas taps prioritetu mūsų valstybėje? Skatinti neužtenka, reikia realiai padėti. O „Sporto iššūkis. Kaunas 2016“ – tai vienas iš gerųjų renginių pavyzdžių visuomenės išjudinimui, idėja aktyviam laisvalaikiui ir geros nuotaikos pasikrovimui!” , – pasakojo dr. Simona Pajaujienė.

Pasisekus ir pasitvirtinus idėjai rengti treniruočių festivalį Kauno mieste, renginio organizatoriai jau planuoja šio renginio tęstinumą. „Renginio metu sulaukėme pagyrimų ir klausimų ar planuojame ir toliau organizuoti tokio pobūdžio renginius, tad galiu pasakyti, kad tikrai taip. Įsitikinome, kad kauniečiams reikia „iššūkių“, taipogi džiugu ir tai, kad iššūkį įveikti dalyviai atvyko ir iš kitų miestų Vilniaus, Klaipėdos, Anykščių ir t.t.“, – pasakojo viena iš renginio organizatorių Eglė Antanaitienė. Naujienas apie artėjančius renginius sekite sportohale.lt. O kita, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro organizuojama, sporto šventė jau visai ne už ilgo, balandžio mėn. „Ąžuolyno bėgimas. Pavasaris 2016“, registruotis galima azuolynobegimas.lt.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content