Kauno simfoninio orkestro vadovas apie pasaulinį pripažinimą: tai buvo netikėta

Dešimtmetį švenčiantis Kauno miesto simfoninis orkestras šįmet sulaukė ypač geros žinios iš Niujorko. Įtakingas žurnalas „Opera News“ Kaune su orkestru įrašytą Džiuzepės Verdžio operos „Simonas Bokanegra“ studijinį albumą pripažino geriausiu pasaulyje. Pateikiame pokalbį su orkestro vadovu Algimantu Treikausku – apie praėjusius metus, simfoninio orkestro reikšmę Kaunui ir artimiausius planus.

Ar tikėjotės tokio įvertinimo ir pripažinimo?

Visi, kurie dirba rimtai ir kurie stengiasi, tikisi įvertinimo. Tais metais, kai mes įrašėme D. Verdžio operą su pasaulio muzikos operos artistų žvaigždynu, mes įrašėme dar vieną plokštelę, kuri praėjusiais metais buvo nominuota Grammy apdovanojimuose. Buvo surinkta puiki atlikėjų, solistų komanda. Tai mus vedė pripažinimo link. Pripažinsiu, tai buvo išties netikėta. Džiugu, kad Kauno miesto bei visos Lietuvos vardas yra garsinamas visame pasaulyje. Šis operos įrašas yra ir bus palikimas mūsų ateinančioms kartoms.

Kaip įvertintumėte simfoninio orkestro reikšmę Kauno gyvenime?

Miestas, turėdamas 300 tūkst gyventojų, turi turėti savo simfoninį orkestą. Kauno simfoninis orkestras yra miesto kokybės ženklas. Neįsivaizduoju miesto be jo.

Ar kauniečiai muzikalūs žmonės? Ar jie myli muziką?

Kauniečiai tikrai labai myli muziką. Pasižiūrėkime, kiek Kaune yra muzikos mokyklų: Naujalio muzikos gimnazija, Juozo Gruodžio konservatorija, Vytauto Didžiojo Universiteto muzikos akademija. Muzikalių žmonių Kaune netrūksta.

Šįmet orkestras pažymėjo dešimtmetį. Kaip vertinate praėjusius metus?

Dešimtmetis buvo tikrai labai kūrybingas. Visą laiką galvodavau, kaip auginti kolektyvą. Didžiulis žingsnis kolektyvui buvo mūsų užsigrūdinimas televizijos projekte „Triumfo arka“. Mes pirmieji pradėjome koncertus didžiosiose šalies arenose su estrados atlikėjais – ne tik su Lietuvos, bet ir su pasaulinio lygio garso žvaigždėmis. Šie pastarieji metai buvo išties kūrybingi.

Ko palinkėtumėte Kaunui ir kauniečiams ?

Palinkėčiau daugiau džiaugtis gyvenimu. Reikia džiaugtis tuo, ką turime ir kas yra šalia mūsų. Turime įvertinti, kokius nuostabius turime keturis metų laikus, ir kad mes gyvename tokiame gražiame mieste kaip Kaunas.

 

 

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content