Išskirtinės ekskursijos „Kaunas – dizaino miestas“ metu – galimybė užsukti į kauniečių namus  

Kaunas tapo pirmuoju Rytų ir Vidurio Europos miestu, gavusiu UNESCO dizaino miesto statusą. Šia proga Kauno miesto turizmo informacijos centras pristatė naujovę – ekskursiją „Kaunas – dizaino miestas“, kurios rengėjai 

„Šie metai Kaunui buvo neeiliniai. Balandžio mėnesį Kaunui buvo suteiktas Europos paveldo ženklas. Pavasarį buvo pateikta paraiška į UNESCO „Creative Cities Network “ tinklą. Džiugu, jog Kaunas atsidūrė greta tokių miestų kaip Detroitas, Singapūras ar Budapeštas. Visi ženklai rodo, kad mes turime didžiuotis savo miestu. Kaunas yra be galo įdomus. Svarbu atrasti miesto kryptį, savitumus, kurie būtų įdomūs. Tarpukario architektūros ekskursijos yra gerai lankomos net pačių kauniečių, nes tai padeda iš naujo atrasti savo miestą ir jo legendas“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

„Įteiktas UNESCO dizaino miesto ženklas Kaunui atveria platesnes galimybes ir leidžia geriau pasirodyti pasauliniame kontekste. Į Kauną atvykę žmonės ir taip stebisi išskirtine architektūra. Ekskursija „Kaunas – dizaino miestas“ parodys ne tik eksterjero detales, matomas iš lauko, bet pakvies užeiti ir į vidų, kur atsiveria dar platesni kultūriniai klodai“, – kalbėjo Kauno turizmo informacijos centro vadovas Sigitas Sidaravičius.

„Mūsų tikslas – mažais darbais prisidėti prie Kauno gražinimo. Surengę parodą „Art deco“ pamatėme, kad tai žmonėms yra įdomu. Dabar norime pratęsti veiklą ir sukūrėme ekskursiją, kurioje kalbėsime apie tarpukarį, parodysime daugiau įdomių jo detalių, kurios iš tiesų yra unikalios. Tarpukario architektūra atitiko to meto Europos madas, tačiau turėjo ir savitų detalių, kurios atskleidžia būtent lietuviškąją kultūrą“, – apie idėją pasakojo VŠĮ „Gražinkim Kauną“ vadovas Dainius Lanauskas.

Ekskursijos „Kaunas – dizaino miestas“ metu bus lankomi pagrindiniai šio laikmečio objektai – Karininkų ramovė, Kristaus prisikėlimo bažnyčia, centrinis paštas. Gidai taip pat pravers ir privačių namų, pasižyminčių unikaliu interjeru, duris. Tai – pirma ekskursija Kaune, kurioje galima pamatyti, kaip gyvena paprasti kauniečiai, nusprendę namų interjere išlaikyti unikalų tarpukario stilių.
Daugiau informacijos galima rasti tinklapyje www.kaunastic.lt

 

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content