UNESCO patvirtino Kauno kūrybingumą – suteikė dizaino miesto titulą

Kaunas tapo pirmuoju Rytų ir Vidurio Europos miestu, gavusiu UNESCO dizaino miesto statusą. Tai neabejotinai prisidės prie siekio Kauno tarpukario modernizmo architektūrą įtraukti į UNESCO.

UNESCO papildė kūrybinių miestų sąrašą (UNESCO Creative Cities Network). Greta įvairiose srityse įvertintų miestų buvo paskelbti nauji šeši dizaino miestai, tarp kurių pateko ir Kaunas. Kartu su juo į šį tinklą įtrauktas Singapūras (Singapūras), Detroitas (JAV), Puebla (Meksika), Budapeštas (Vengrija) ir Bandungas (Indonezija).

„Džiaugiuosi, kad Kaunui pavyko atsidurti UNESCO kūrybingiausių miestų tinkle. Dar tarpukariu užgimęs Kauno potencialas atsispindi ne tik architektūroje, bet ir dizaine.  Tai istorinė atmintis, kuri turi ryškų efektą ir šiai dienai. Esame vienoje grupėje su tokiais miestais kaip Detroitas, Budapeštas, Singapūras, kur turėsime bendradarbiauti – susieti mūsų miesto potencialų išlaisvinimą ateityje“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Dizaino miestai priklauso Kūrybinių miestų tinklui, kurį UNESCO įkūrė 2004-aisiais. Tinklui taip pat priklauso miestai, atrinkti už indėlį į muziką, literatūrą, kiną ir gastronomiją.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content