Kaune darželinukų tėvams nebereikės pirkti tualetinio popieriaus ir muilo

Kaunas taps pirmuoju miestu šalyje, kuris atsisako rinkliavų už higienos prekes darželiuose. Nuo kitų metų pradžios darželinukų tėvams nebereikės kiekvieną mėnesį pirkti tualetinio popieriaus, muilo, indų ploviklio ir kitų higienos priemonių. Miestui skyrus papildomą finansavimą, šiomis priemonėmis pasirūpins patys darželiai.

„Tai, kad darželinukų tėvai turi pasirūpinti higienos reikmenimis darželiuose, nėra normali situacija. Tuo privalo pasirūpinti patys darželiai. Mūsų žiniomis, panaši praktika yra visoje Lietuvoje. Kaunas bus pirmas miestas, kuriame bus kitaip“, – tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Ūkio ir higienos prekes darželiai pirks už biudžete numatytas lėšas. Tokiu būdu galėsime baigti rinkliavas iš tėvelių“, – teigė Virginijus Mažeika, Kauno miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius.

Apytiksliais skaičiavimais, vienos vidutinio dydžio darželio grupės švaros reikmenims per mėnesį reikia apie 35-40 eurų. Kitų metų biudžete visų darželių švaros ir ūkinėms reikmėms Kauno miesto savivaldybė planuoja numatyti 100 tūkst. eurų.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content