Skverui prie Žaliakalnio funikulieriaus suteiktas garsaus filosofo vardas

Kaune gyvenusio žymaus filosofo Emanuelio Levino vardu pavadintas greta A. Mickevičiaus ir V. Putvinskio gatvių sankirtos esantis skveras. E. Levinas yra laikomas vienu garsiausių pasauliniu mastu žmonių, gimusių ir gyvenusių Kaune.

Pasak vieno iš idėjos autorių Viktoro Bachmetjevo, idėja pavadinti skverą E. Levino vardu kilo prieš ketverius ar penkerius metus.

„Mąsčiau apie tai, kad E. Levinas yra vienas svarbiausių personažų, gimusių Kaune per visą miesto istoriją, o jo ženklų čia beveik nėra. Pajaučiau kaip kaunietis, pareigą tų ženklų skaičių išauginti. Jei jis taps nauju traukos tašku mieste, tai ir bus pats geriausias atminimas.“,- kalbėjo V. Bachmetjevas.

„Kaunas turi turėti gyvą savo istorijos pasakojimą ne tik iš vadovėlių, istorijos knygų. Tokių žmonių kaip E. Levino įamžinimas yra labai svarbus, kuriant dabartinį žmonių suvokimą. Garsaus filosofo skvero pavadinimo suteikimas, tai ne tik atminties įtvirtinimas, bet ir istorijos gaivinimas“,- pabrėžė Kauno miesto tarybos narys Donatas Večerskis.

Levinas buvo žymus filosofas egzistencialistas, Sorbonos universiteto profesorius. Jis gimė ir užaugo Kauno senamiestyje, čia susipažino ir su būsima žmona, kurią vėliau vedė Paryžiuje. Antrojo pasaulinio karo pradžioje Kaune gyvenusius E.Levino šeimos narius naciai sušaudė.

Kaune jau yra E.Levino vardo gatvė, taip pat atminimo lenta ant pastato Karaliaus Mindaugo prospekte, žyminti jo gimimo vietą.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content