Oficialu: Kauno rotušė nuo šiol atvira visiems

Praėjusį sekmadienį visuomenei oficialiai atsivėrė Kauno miesto rotušės erdvės. Reprezentaciniame miesto pastate  įsikūrė Kauno miesto muziejus. Visą ateinantį mėnesį lankytojai kviečiami nemokamai apžiūrėti muziejaus ekspozicijas bei neatrastas rotušės vietas.

„Į rotušę iki šiol galėjo patekti tik išrinktieji arba vestuvininkai. Tikiu, kad dabar, kai rotušė tapo atvira visiems, joje apsilankys dešimtys tūkstančių kauniečių ir miesto svečių“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Sekmadienį Kauno rotušės prieigose susirinkę kauniečiai ir miesto svečiai pirmieji išvydo istorines rotušės erdves. Jie galėjo aplankyti burmistro kabinetą, apžiūrėti senovinį kalėjimą. Taip pat – susipažinti su kelių šimtmečių senumo dokumentais ar senoviniais keramikos dirbiniais.

Nepabūgę aukščio smalsuoliai galės pakilti į aukščiausią rotušės vietą, ar slaptais laiptais patekti į suolininkų salę, kur anksčiau vykdavo teismo posėdžiai.

Atidarymo proga nuo gruodžio 6 dienos iki Trijų karalių įėjimas į muziejų nemokamas. Vėliau bus taikomas simbolinis mokestis. Kauno miesto muziejus rotušėje veiks visomis savaitės dienomis.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content