Italų tekstilininkai Kaune didina gamybos apsukas ir ieško darbuotojų

Prieš penkiolika metų Kaune į tekstilės rinką įžengusi kompanija „Marzotto Group“ didina apsukas. Šiemet italų valdomos įmonės „Lietlinen“, „Lietvilna“ ir „Liteksas“ sulaukė 3 milijonų eurų investicijos į gamybos modernizavimą. Šiuo metu įmonėse dirba 470 darbuotojų, tačiau padidinus gamybos apimtis, jaučiama darbo jėgos stoka.

„Šiemet į gamybos modernizavimą investavome 3 milijonus eurų. Dabar labiausiai trūksta darbuotojų, gebančių dirbti prie verpimo staklių ir panašius darbus“ , – teigė „Marzotto group“ žmogiškųjų išteklių vadovas Luca Vignaga.

Susitikime su italų verslininkais Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis pabrėžė, jog nereikia bijoti į darbą priimti vyresnio amžiaus žmonių, o didžiausia motyvacija darbuotojui – skaičiai algalapyje.

Diskusijos metu taip pat aptartas viešojo transporto klausimas. Kadangi tekstilės įmonėse darbuotojai pluša trimis pamainomis, svarstoma galimybė tankinti viešojo transporto grafikus.

 

                                                                                                    Viešųjų ryšių poskyrio informacija
susitikimas su Italais-1

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content