Mėnesiui Lietuvos skrydžių sostine tapsiančiam Kaunui atsivers plačios galimybės

2017-ųjų vasarą, kol bus rekonstruojamas Vilniaus oro uosto kilimo takas, daugelis skrydžių bus vykdoma per Kauną. Prognozuojama, kad per 35 dienas Kauno oro uostas priims daugiau nei 360 tūkst. papildomų keleivių.

Rekonstrukcijos darbai Vilniaus oro uoste vyks nuo liepos 14 iki rugpjūčio 18 dienos. Šiuo laikotarpiu daugelis Vilniaus oro uosto skrydžių bus vykdomi per Kauną.

„Pagal dabartinius duomenis turistų srautai Kaune nėra dideli. Skrydžių perkėlimas į Kauną – tai puiki galimybė miestui parodyti save. Reikia padirbėti ties programa, parodyti, kad Kaune yra puikių kraštovaizdžių, viešbučių ir restoranų, ir yra ką veikti turistui“, – teigė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

„Stengsimės maksimaliai išnaudoti šią galimybę. Sieksime pristatyti miestą taip, kad trumpam užsukę turistai čia sugrįžtų dar kartą ir dar atsivežtų savo draugus“, – teigė mero pavaduotojas S. Kairys.

Kauno miesto savivaldybėje su vicemeru S. Kairiu susitikęs Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius aptarė Kauno oro uosto pasirengimą ruošiantis priimti papildomus skrydžius ir keleivius. Šiuo metu skaičiuojama, kiek papildomos infrastruktūros reikės norint aptarnauti laukiamą keleivių srautą Kaune.

Pasiruošimo darbai Kauno oro uoste bus pradėti kitais metais. Planuojama įrengti papildomus keleivių atvykimo ir išvykimo terminalus, automobilių parkavimo zonas bei papildomas vietas ilgalaikiam automobilių  stovėjimui. 2016 m. planuojama atlikti esamo oro uosto orlaivių perono rekonstrukciją, kuri leis turėti pakankamą orlaivių stovėjimo aikštelių kiekį.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content