Kaunas naująjį šildymo sezoną pradeda 23 proc. atpigusiu šildymu

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pasirašytu įsakymu nuo šio trečiadienio skelbiama oficialaus šildymo sezono pradžia. Pirmiausiai bus pradėti šildyti darželiai, mokyklos ir viešosios paskirties įstaigos.

Direktoriaus pasirašytame įsakyme numatyta, kad šildymo įjungimo darbai turi baigti per 5 kalendorines dienas nuo šildymo sezono pradžios. Visi šilumos vartotojai gali patys nuspręsti dėl savo pastato šildymo pradžios.

Nuo spalio pradžios Kaune įsigaliojo 4,58 euro ct/kWh (be PVM) centralizuotai tiekiamos šilumos kaina. Ji – 22,77 proc. mažesnė nei praėjusiųjų metų spalį. Šilumos kaina sumažėjo nepaisant to, kad pastarąjį mėnesį 0,9 proc. padidėjo kuro ir 2,9 proc. iš nepriklausomų gamintojų perkamos šilumos kaina. Kainos sumažėjimą lėmė bendrovės „Kauno energija“ gamybos šaltinių vystymas bei konkurencija tarp šilumos gamintojų Kaune.

Kartu su nepriklausomų šilumos gamintojų gamybos šaltiniais praėjusio šildymo sezono metu Kaune iš biokuro jau buvo pagaminta apie 46 proc. viso šilumos kiekio. Nešildymo sezono metu, praėjusią vasarą, visa Kaune suvartota šiluma buvo pagaminta tik iš biokuro.

Prognozuojama, kad šį spalį, net ir prasidėjus šildymo sezonui, neprireiks kurti dujinių katilų. Kaip žinoma, gamtinės dujos yra ženkliai brangesnės už biokurą, tad jų naudojimas šilumai gaminti gerokai padidintų šilumos kainą vartotojams.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content