Sidabrinė rinktinė iškilmingai pagerbta Kauno rotušėje

Sidabro medalius Europos krepšinio čempionate iškovojusi Lietuvos rinkinė antradienį iškilmingai pagerbta Kauno rotušėje. Pavakare krepšininkus pasveikino į Rotušės aikštę susirinkusi daugiatūkstantinė sirgalių minia. Miesto vadovai krepšininkams ir trenerių štabui įteikė Santakos garbės ženklus, o Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ choreografinės grupės šokėjos užkabino jiems ant kaklo ąžuolo vainikus.

Vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas, treneris Gintaras Krapikas, žaidėjai Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis apdovanoti 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklais.

Krepšininkai Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, Robertas Javtokas, Domantas Sabonis ir Lukas Lekavičius apdovanoti 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklais.

Rinktinės gydytojui Rimtautui Gudui, gydytojams kineziterapeutams Petrui Mikučioniui ir Pauliui Jacikui, taip pat Lietuvos krepšinio federacijos generaliniam sekretoriui Mindaugui Špokui skirti burmistro Jono Vileišio medaliai, fizinio parengimo treneriui Sigitui Kavaliauskui ir gydytojui Vyteniui Trumpickui skirtos vardinės medinės padėkos lentelės.

Apdovanojimų atsiimti atvyko keturi krepšininkai – Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius ir Domantas Sabonis.

M.Kalnietis pabrėžė, jog labai geras jausmas sugrįžti namo, kai visi laukia, o P. Jankūnas džiaugėsi sirgalių parama, kuri komandai buvo labai reikalinga. Sirgaliai šėlo, skambant Marijono Mikutavičiaus dainai „Trys milijonai“. Per sutiktuves krepšininkai, atsidėkodami už palaikymą, sviedė į minią vainikus, į orą plūstelėjo trijų Lietuvos vėliavos spalvų konfeti.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content