LSMU rektorius profesorius Remigijus Žaliūnas – Prancūzijos garbės konsulas Kaune

Rugsėjo 21 d. Nacionaliniame M. K. Čiurlionio muziejuje Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe’as Jeantaudas pasveikino Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorių prof. Remigijų Žaliūną tapus Prancūzijos garbės konsulu Kaune.

Iškilmingame vakare dalyvavo Prancūzijos ambasados Lietuvoje atstovai, LR Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, kiti LR Seimo nariai, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Kauno klinikų bendruomenių nariai, svečiai.

Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje P. Jeantaudas pasveikino ne tik rugsėjo 18 d. LSMU rektoriaus rinkimus vienbalsiai laimėjusį prof. R. Žaliūną, bet ir visą LSMU bendruomenę su puikiu pasirinkimu. Sveikindamas Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje P. Jeantaudas padėkojo prof. R. Žaliūnui už veiklą plėtojant Prancūzijos ir Lietuvos bendradarbiavimą.

Ne tik prof. R. Žaliūną, bet ir visą LSMU akademinę bendruomenę su itin svarbiu bei teisingu sprendimu Rektoriaus rinkimų metu pasveikino LR Seimo Pirmininkė L. Graužinienė. LR Seimo Pirmininkė sakė, kad Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje P. Jeantaudas žinojo, kaip pelnyti visų kauniečių pagarbą vienu žingsniu.

Už suteiktą garbės konsulo vardą ir pareigas bei sveikinimus LSMU rektorius prof. R. Žaliūnas dėkojo prancūzų kalba. Prof. R. Žaliūnas priminė istorijos ir kultūros sąlyčio taškus, siejančius dvi valstybes – Prancūziją ir Lietuvą, padėkojo LSMU bendruomenei, aktyviai prisidedančiai prie frankofonijos veiklos, ypač – LSMU kancleriui prof. Viliui Grabauskui, LSMU profesoriui Arvydui Laiškoniui ir kt.

Neeilinio renginio dalyviai išreiškė viltį, kad prof. R. Žaliūnui tapus Prancūzijos garbės konsulu Kaune, dviejų šalių tarpusavio santykiai bus ne tik dar glaudesni, bet ir turės svarų pagrindą mokslo ir kultūros sritims plėtoti.

K. Šimatonio nuotr.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content