Aktyviausiems Kauno jaunuoliams įteikti apdovanojimai

Kauno rotušėje aštuntą kartą iškilmingai pagerbtos aktyviausios ir kūrybingiausios miesto jaunimo organizacijos bei iniciatyvūs jaunimo atstovai. „Jaunimo apdovanojimų 2015“ metu trečiadienio vakarą paskelbti nugalėtojai penkiose nominacijose. Jiems įteiktos stiklinės plunksnos formos statulėlės.

Visus pastaruosius metus aktyviai veikusius Kauno studentus ir moksleivius pasveikino bei apdovanojimus jiems įteikė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis bei Kauno jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Mantas Jurgutis.

Pirmoji nominacija „Jaunimo indėlis Kauno miestui“ įteikta Žaliakalnio bendruomenės „Spindulys” atstovei Kristinai Mačiutaitei. Aktyvi kaunietė savanoriauja „Maisto banko“ iniciatyvoje, padeda organizuoti vasaros stovyklas vaikams, turintiems negalią. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių plaukimo rinktinės narė kuri yra pasiekusi ne vieną Lietuvos plaukimo rekordą bei yra daugkartinė čempionė.

Nominacijoje „Akademiškiausias Kauno jaunuolis“ triumfavo Vytauto Didžiojo universiteto doktorantas Mindaugas Norkevičius. Šis jaunas žmogus jau yra pelnęs ne vieną mokslinę premiją ir apdovanojimą ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Geriausiu „Jaunimo renginiu“ pripažintas „Vasario 16-osios pobūvis Kauno akademinei bendruomenei“. Tai – socialinė idėja, skirta surinkti lėšų labiausiai miestui nusipelniusiems Kauno studentams už nuopelnus mokslo srityje skleidžiant pilietiškumą.

Nominaciją „Jaunimo organizacija” šiemet atsiėmė organizacija „AIESEC Kaunas“. Ji apdovanota už aktyvų dalyvavimą kitų organizacijų veikloje, entuziazmą bei gerą nuotaiką.

Už indėlį kuriant Kauną kaip akademinį miestą nominacija „Jaunimo lyderis” įteikta Lietuvos moksleivių sąjungos atstovui Simui Sirtautui.  Dvyliktoko Simo veikla bei indėlis Kauno miestui, o ypač – moksleivijai, šiemet buvo išskirtinis. Lietuvos moksleivių sąjunga su šiuo lyderiu priešakyje buvo ryškiai matoma ir girdima.

 

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content