Kaunas apie renginius ir kultūrinius reiškinius nuo šiol pasakos garsiau

Rugsėjo pradžioje išleistas pirmasis leidinio „Kaunas Pilnas Kultūros“ numeris. 4 tūkst. tiražu spausdinamas leidinys bus nemokamai platinamas kiekvieną mėnesį Kauno viešosiose erdvėse, kultūros įstaigose, centro ir senamiesčio kavinėse, įvairių renginių metu. Šis leidinys – tik pradžia. Informacija apie kultūrą kauniečių akis bei ausis taip pat pasieks vaizdo klipais, lauko stendais, internetine platforma, originaliais atvirukais ir kitais pavidalais.

Projektą „Kaunas Pilnas Kultūros“ koordinuoja pirmasis Lietuvoje tarptautinis bendradarbystės centras „Talent Garden Kaunas“ (TAG), idėją globoja Kauno miesto savivaldybė ir kultūros centras „Tautos namai“.

Moderni renginių pristatymo platforma

„Kaunas Pilnas Kultūros“ – šiuolaikiškas, o svarbiausia, aktualus leidinys apie asmenybes ir įvykius Kaune. Pristatyti Kauno miesto kultūrinį gyvenimą skirtinguose projektuose buvo mėginta ir anksčiau, tačiau „Kaunas Pilnas Kultūros“ akcentuoja kultūros ir laisvalaikio mėnesio renginių pristatymo platformos mieste poreikį, vertingai užpildo šią nišą, nekuriant naujo prekės ženklo, bet naudojant Kauno miesto savivaldybės „Kaunas dalinasi“ projekto idėją.

Pastarosios vizualine koncepcija ir yra remiamasi leidinyje, suteikiant minėtam prekės ženklui daugiau žinomumo, susiejant jį su besidalijančio kultūra miesto idėja. „Kaunas Pilnas Kultūros“ jau dabar leidžia matyti miestą kaip pulsuojantį ir gyvą, turintį kuo pasidalinti, tad pristatantį plačią renginių panoramą. Tai tarsi viskas viename, kiekvieno mėnesio koncentruotas požiūris į miesto kultūrą.

„Kaunas Pilnas Kultūros“ idėja: kas ir kaip?

Vienas iš pagrindinių leidinio tikslų – interviu, pokalbių, renginių kalendoriaus pagalba pristatyti turiningo kultūrinio laisvalaikio leidimo formų galimybes. Tuo pačiu norima suteikti vertingą informaciją apie mėnesio renginius mieste, supažindinti su kultūros sektoriaus asmenybėmis (ne tik menininkais, bet ir festivalių ar kitų renginių organizatoriais, meno vadovais ir kt.).

Leidinys primena, koks visko kupinas ir pilnas yra Kauno miesto kultūrinis gyvenimas. Kiekvieną mėnesį bus skelbiama apie vieno ar kelių geriausiai vertinamų, į tarptautiškumą orientuotų kultūrinių renginių esmę bei turinį, bus pateikiami interviu su pripažintais ir jaunaisiais kultūros srities kūrėjais, idėjų generatoriais, žinomais menininkais, meno organizacijų vadovais.

Tai – aktyviam, kultūra ir skirtingais meno renginiais besidominčiam žmogui skirtas leidinys. Kiekvieną mėnesį numeryje skaitytojai ras aktualius interviu, akiračio verto renginio aprašymą, Kaune gyvenančio užsienio svečio įžvalgas ir patirtis, kultūrinę refleksiją ir renginių kalendorių.

Pirmojo numerio akcentai

Pirmojo „Kaunas Pilnas Kultūros“ leidinio numerio skaitytojai ras išsamų interviu su 10-ojo šiuolaikinio meno festivalio „Kauno bienalė“ vadove Virginija Vitkiene. Ji atskleidė bienalės teminės idėjos „sujungti“ atsiradimo istoriją bei tai, kaip dalyvauti šių metų bienalėje ji įkalbėjo Nicolas Bourriaud – išskirtinių parodų kuratorių iš Prancūzijos. V. Vitkienė taip pat papasakojo, kodėl bienalės renginių programa išsiplėtė į netradicines erdves, pvz., Kauno centrinį paštą.

Šiame numeryje skaitytojai taip ras interviu su Lietuvoje gyvenančiu italu muzikologu, semiotikos profesoriumi Dario Martinelli, kurio prisiminimai, patirtys bei požiūris į Kauną atskleidžia kauniečiams galbūt rečiau pastebimus vertingus miesto kultūros atspindžius.

Ilgalaikė ateities vizija

Leidinys yra dalis plataus projekto, kurio metu, siekiant kultūrinių ir edukacinių tikslų, kokybiškesnio visuomenės informavimo apie miesto kultūrinius renginius, bus įgyvendinamos skirtingos veiklos, tarp kurių – ir video klipai (kultūros srities žmonių citatos ir įžvalgos), transliuojami miesto viešosiose erdvėse bei miesto visuomeniniame transporte, virtualus „Kaunas Pilnas Kultūros“ tinklaraštis, originalūs atvirukai ir kt.

Siekti, kad kultūros reiškiniai „būtų arčiau žmonių“, plėsti komunikacijos kanalus, informuoti, burti kūrėjus, dalintis – tai ilgalaikiai projekto „Kaunas Pilnas Kultūros“ tikslai. Ši vizija yra pagrįsta praktiniu poreikiu ir kultūrine nauda.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Kaunas pilnas kultūros

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content