Nelegaliai Kauno gatves kasinėjantiems – baudos, dirbantiems legaliai – miesto pagalba

Neteisėtai gatves rausiantys darbininkai vis dažniau patenka į viešosios tvarkos sergėtojų akiratį. Kauno miesto savivaldybės specialistai, sugriežtinę nelegalių kasinėjimų kontrolę, tuo pačiu planuoja palengvinti legaliai dirbančių įmonių darbą.

Be leidimų gatves rausiantys darbininkai ir neretai jų darbą lydintis nekokybiškas dangų atstatymas yra viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių gatvės tampa nelygios. Lyginant su praėjusiais metais, šįmet išaugo už savavališką kasinėjimą nubaustų pažeidėjų skaičius.

„Pastebėjome, jog mieste pastaruoju metu padaugėjo nelegalių kasinėjimų. Pasitaiko atvejų, kai gatvė neturint tam leidimo perkasama ir išasfaltuojama per naktį. Todėl itin sugriežtinome kasinėjimų priežiūrą mieste“, – teigė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Skirs nuobaudas

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus laikinojo vadovo Romo Sideros, per 2014 metus už savavališką kasinėjimą bendrojo naudojimo teritorijoje ir teritorijos nesutvarkymą baigus darbus buvo nubaustas 31 pažeidėjas. Per pirmus 8 šių metų mėnesius jau nubausti 36 pažeidėjai.

„Gatvėse patruliuodami specialistai, aptikę galimai neteisėtai vykdytų kasinėjimų vietą, ją patikrina duomenų bazėje. Jeigu leidimas neišduotas, atsakingi asmenys baudžiami administracine nuobauda“, – pabrėžė R. Sidera.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 160 straipsnis numato atsakomybę už Kelių, gatvių, kiemų, šaligatvių, skverų, parkų, aikščių ir inžinerinių tinklų apsaugos zonoje kasinėjimą be atitinkamo leidimo, jų užgriozdinimą statybinėmis medžiagomis, reikiamų kelio ženklų nepastatymą, kasinėjamų vietų neaptvėrimą, taip pat nesiėmimą priemonių nustatytu laiku sutvarkyti statybų aikšteles baigus statybą ir remontą ir užtraukia baudą nuo 28 iki 579 eurų.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, pažeidėjams kitas leidimas bus išduodamas tik tada, kai bus tinkamai užbaigti prieš tai atlikti darbai.

Padės dirbantiems legaliai

Į susitikimą savivaldybėje sukviestų kasinėjimus gatvėse atliekančių įmonių vadovai tvirtino susiduriantys sunkumais, kuomet vienai darbininkų brigadai užbaigus požeminius darbus, kita brigada turi kuo greičiau važiuoti atstatyti asfalto dangą. Tinkamai nesuderinus šių darbų, neretai pasitaiko atvejų, kuomet iškastos vietos neužasfaltuojamos kelias dienas.

„Išanalizavę situaciją, sugalvojome būdą, kaip palengvinti gyvenimą legaliai dirbančioms įmonėms. Esmė paprasta – svarstome pasiūlyti vieną įmonę, kuri užsiimtų tik dangų atstatymu po avarinių darbų, dėl kurių mieste ir kyla daugiausiai problemų. Tokiu būdu darbai būtų atliekami operatyviai ir kokybiškai. Už dangų atstatymą su ta įmone atsiskaitytų bendrovės, vykdžiusios kasinėjimo darbus“, – pasakojo A. Pakalniškis.

Taisykles, kasinėjimų leidimų pavyzdžius ir kitą naudingą informaciją susijusią su kasinėjimo darbais Kauno viešojo naudojimo teritorijoje galima rasti čia: http://ep.kaunas.lt/index.php/5/?itemID=14 Kauniečiai, pastebėję įtarimą keliančius kasinėjimo darbus, kviečiami apie tai pranešti Viešosios tvarkos skyriaus specialistams telefonu (8-37) 22 25 30.

     Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content