Kauno Rotušės aikštę papuošė floristinė skulptūra

Besišypsančios moters veidas, puoštas rudenėjančių laukų gėlėmis – tokia floristinė kompozicija papuošė Kauno Rotušės aikštę Tarptautinės grožio dienos proga. Meno kūrinį „Žydintis rudens veidas“ per penkias dienas sukūrė skulptorė Danielė Šležienė ir floristas Andrius Plindinas.

Skulptūra buvo sukurta vos per vieną savaitę, todėl kiekviename žingsnyje teko improvizuoti, pirminis išpildymo scenarijus nuolat kito. Tačiau idėja – sukurti laimingą moterį – buvo pagrindinis tikslas ir dabar, žvelgdama į galutinį rezultatą, esu tikrai laiminga. Tikiuosi taip pat pasijus kiekvienas, pažvelgęs į šį veidą“, – teigia viena iš kompozicijos kūrėjų skulptorė Danielė Šležienė.

„Žydintis rudens veidas“ miestą puoš artimiausias dvi savaites, gyvas floristinės kompozicijos dekoras neišvengiamai kis ir kurs naują vaizdą. Tokį, kasdien besikeičiantį meno kūrinį, kauniečiams dovanojo klinika „Grožio chirurgija“.

„Norime, kad miestiečiai, žvelgdami į šią gėlėmis puoštą skulptūrą, atmintų, jog reikia džiaugtis kiekviena akimirka ir vertinti jos grožį. Tikimės, kad kauniečiai įvertins kūrėjų darbą ir tai juos skatins kurti grožį tiek savo namuose, tiek sielose“, – teigia klinikos „Grožio chirurgija“ vadovas Jonas Staikūnas.

Beveik trijų metrų aukščio ir pločio floristinė kompozicija sukurta iš kokoso plaušo ir įvairiausių skintų gėlių. Kūrinyje taip pat galima rasti ypatingų mėlynų orchidėjų, įkurdintų skulptūros akyse. Tam, kad iš Vilniaus į Kauną būtų atgabentos visos kompozicijos dalys, prireikė net kelių automobilių.

„Žydintis rudens veidas“ – dar viena realybe tapusi fantazija Kauno Rotušės aikštėje. Kaip teigia miesto vicemeras Vasilijus Popovas, tokios dovanos praturtina miestą ir daro jį patraukliu tiek gyventojams, tiek svečiams.

„Viskas, kas yra gražu ir pozityvu, džiugina ne tik mane, bet ir visus kauniečius. Iš tiesų ši floristinė kompozicija papuoš Kauną, o kauniečiams ir miesto svečiams suteiks malonių akimirkų. Tokie indėliai į Kauno gyvenimo paįvairinimą visuomet laukiami ir sveikintini“, – teigia Kauno miesto vicemeras V. Popovas.

Nuolat kintančiu „Žydinčiu rudens veidu“ kauniečiai ir miesto svečiai galės gėrėtis iki rugsėjo 23 dienos.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content