Jubiliejinis „Kaunas Jazz 2015“ tęsiasi: iškilios Lenkijos džiazo asmenybės, jaunojo izraeliečio kerai ir pasaulinio garso pianistas iš Kubos

Dar šį pavasarį didžiausias džiazo festivalis Lietuvoje „Kaunas Jazz“ atšventęs savo ir Lietuvos Nepriklausomybės 25-metį tęsia renginių ciklą ir jau rugsėjo 11-12 dienomis „Kaunas Jazz“ savo gerbėjus  pakvies rudenį pasitikti džiazuojant.

Vieni iš festivalio perlų – Lenkijos džiazo virtuozai – Andrzejus Jagodzińskis ir Januszas Strobelis„Žalgirio“ arenos amfiteatre pristatys naują bendrą projektą „Tête-À-Tête“. Pasak „Kaunas Jazz“ meno vadovės Indrės Jučaitės,  šių dviejų Lenkijos atlikėjų muzikinė draugystė užsimezgė prieš tris dešimtmečius, o „Kauno Jazz 2015“ rudens sesijoje jie vėl susitinka ir žada publikos akivaizdoje užmegzti svaigų muzikinį pašnekesį, į kurį susilies svingas, baladės ir netgi energingi sambos ritmai.

Po svečių iš Lenkijos koncerto renginio organizatoriai festivalio lankytojus pakvies į premjerą – 25-ojo Jubiliejinio tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2015“ filmo pristatymą, kuriame bus pristatytos įsimintinos ir įspūdingos festivalio akimirkos.

„Kaunas Jazz“ publiką sužavėjęs izraelietis – sugrįžta 

Pirmąją festivalio dieną tradiciškai naktinė programa „Kaunas Jazz“ klausytojams bus pristatyta klube „Combo“, o čia jų lauks dar pavasarį savo balsu ir neįtikėtina charizma scenoje Lietuvos džiazo gerbėjus pakerėjęs jaunasis Izraelio talentas – Tamiras Grinbergas. Nors jaunajam dainininkui vos dvidešimt, jis jau surenka keliolikos tūkstančių žiūrovų auditorijas, o po  pavasarį surengtų pasirodymų „Kaunas Jazz“Tamiras netgi buvo pakviestas apšildyti tikros ritmenbliuzo legendos, dainininkės Dionne Warwickpasirodymą. Į „Kaunas Jazz“ rudens renginius su kiek kitokia muzikantų grupe atvykstantis dainininkas surengs net du pasirodymus. Jam festivalio rengėjai suteikė garbę rugsėjo 12 d. „Kauno Jazz 2015“ rudens renginių seriją  vainikuoti savo pasirodymu Palangos geros muzikos namuose „Vandenis“.

Nemokami rudens džiazo alėjos renginiai

Festivalio organizatoriai pasirūpino, kad antrąją koncertų ciklo „Kaunas Jazz ruduo“ dieną miesto gatvėse alsuotų rudeniškos džiazo improvizacijos. Šiam tikslui įgyvendinti bus įrengtos net trys scenos, kuriose nuo 15 val. kauniečius ir Kauno svečius miesto centre ir senamiestyje džiugins nemokami koncertai, šokio improvizacijos ir kiti netradiciniai pasirodymai.
Pasak džiazo alėjos koordinatoriaus Mindaugo Ganusausko, „Kaunas Jazz“ džiazo improvizacijos bus organizuojamos jau trečią kartą ir tikimasi, kad tai taps gražia tęstine tradicija.

„Džiugu, kad Vilniaus gatvėje ir prie Nacionalinio Kauno dramos teatro praeiviai ir vėl galės mėgautis džiazo improvizacijomis, kurios pamažu pritraukia vis didesnį būrį naujų džiazo gerbėjų. Šiomis dienomis Kaunas persismelkia džiazo kultūra, kuri neatsiejama nuo šio miesto dvasios. Netikite? Įsitikinti galite patys“.

„Kaunas Jazz“ metų koncerte  – pasaulinio garso žvaigždė iš Kubos 

Renginio organizatoriai net ir po rudens džiazo koncertų ciklo sudėti rankų nežada, ir jubiliejinio „Kaunas Jazz 2015“ festivalio metus visiems savo gerbėjams siūlo užbaigti su vienu kūrybingiausių pastarųjų poros dešimtmečių džiazo pianistų Omaru SOSA iš Kubos. Į „Kaunas Jazz 2015“ baigiamąjį metų koncertą gruodžio 18-ąją atvykstantis Omaras lygiai prieš dešimtmetį koncertavo Vilniaus Kongresų rūmuose, tačiau šįkart muzikantas sugrįžta, būdamas jau septynis kartus nominuotas „Grammy“ apdovanojimui ir atsiveždamas naująjį albumą „Ilé“, kurį vadina vienu svarbiausių savo karjeroje.

Emigravęs iš Kubos, Omaras padarė įspūdingą karjerą Jungtinėse Valstijose, jis savo kūrybą atlieka ne tik legendiniame Niujorko klube „Blue Note“, bet ir didžiausiuose Europos festivaliuose.  Melomanai jį dievina už tai, kad derindamas džiazą, hiphopą, elektroninės muzikos ir net avangardo elementus niekada nebėga nuo jo gyslomis tekančių gimtosios šalies muzikos garsų.

Bilietai į koncertų ciklo „Kaunas Jazz ruduo“ ir baigiamojo jubiliejinio „Kaunas Jazz 2015“ metų koncertą nuo šiandien platinami visose „Bilietų pasaulis“ kasose ir internetu – www.bilietupasaulis.lt.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content