Į Kauną savo veiklą perkeliantiems verslininkams – dar viena lengvata

Naujai savo veiklą pradedantys arba į Kauno persikeliantys verslininkai pirmaisiais metais už komercinės, pramonės ir sandėliavimo paskirties teritorijas mokės simbolinį 0,1 proc. dydžio žemės nuomos mokestį. Tokiam siūlymui antradienį pritarė Kauno miesto taryba.

 „Džiugu, jog Kauno miesto teritorijoje besisteigiančioms įmonėms bus taikomas simbolinis nuomos mokesčio tarifas, sieksiantis 0,1 proc. Tai iš tiesų teisingas žingsnis ir tikimės, jog ateityje verslas ir toliau bus skatinamas kurtis Kaune tokiomis priemonėmis“, – sakė Kauno miesto tarybos narys, Liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikatis.

„Miestas privalo padaryti viską, kad pritrauktų kuo daugiau investuotojų ir naujų darbo vietų. Tik taip išnaudosime visą Kauno potencialą, pritrauksime naujų gyventojų ir paskatinsime universitetų absolventus pasilikti“, – pabrėžė Kauno miesto tarybos narė, „Vieningo Kauno“ atstovė Edita Plūkienė.

Kauno taryba gegužės mėnesį priėmė panašų sprendimą, pagal kurį savo veiklą pradedantiems arba į Kauną persikeliantiems verslininkams, komercinės, pramonės ar sandėliavimo paskirties žemės sklypus valdantiems nuosavybės teise, bus taikomas simbolinis 0,01 proc. dydžio žemės mokestis.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content