Patvirtintas strateginis Kauno miesto plėtros planas

Paskutiniajame septintosios miesto tarybos kadencijos posėdyje patvirtintas itin svarbus dokumentas – strateginis Kauno miesto plėtros planas iki 2022 metų. Daugiau nei 250 savo sričių specialistų pusmetį plušo rengdami pagrindinį miesto plėtros dokumentą, kuriuo vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės administracija rengs veiklos planus ir planuos įvairius darbus.

Strateginis plėtros planas iki 2022 m. skirtas aplinkos, socialinei ir ekonominei raidai savivaldybės teritorijoje numatyti. Šis strateginis plėtros planas turės užtikrinti tolygų miesto vystymąsi ir būti miesto plėtros pagrindu.

„Šio dokumento rengime dalyvavo šešios darbo grupės, buvo įsiklausyta į akademinės, verslo ir kitų bendruomenių atstovų nuomones ir pasiūlymus. Šis planas atitinka Kauno lūkesčius, svajones ir kryptis“, – posėdžio metu kalbėjo kadenciją baigiantis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Rengė savo sričių specialistai

Rengiant strateginį planą, Kauno miesto savivaldybės Strateginio planavimo darbo grupė buvo patvirtinusi 6 visuomenines grupes: Verslo, Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų, Kultūros ir turizmo reikalų srities, Socialinės srities, Sveikatos srities, Darnaus vystymosi ir infrastruktūros plėtros srities.

Šias grupes sudarė didžiausią patirtį atitinkamoje srityje turintys miesto mokslo, verslo, bendruomenių ir viešojo sektoriaus atstovai. Skaičiuojama, jog iš viso prie strateginio plano rengimo prisidėjo daugiau nei 250 asmenų.

Trys prioritetinės sritys

Parengtame dokumente įvardijamos trys prioritetinės sritys: tvarios ekonominės raidos skatinimas ir konkurencingumo didinimas; sumanios ir pilietiškos visuomenės ugdymas; darnus teritorijų ir infrastruktūros vystymas.

Vieni iš didžiausių tikslų – Kauną paversti palankiausiu verslui miestu Lietuvoje, taip pat – Šiaurės ir Baltijos regiono kultūros lyderiu, saugiu ir bendruomenišku miestu, konkurencingu kultūrinio ir konferencijų turizmo traukos centru. Tikslams įgyvendinti paruoštas Kauno miesto savivaldybės plėtros priemonių planas, kuriame išdėstytos priemonės, pasiekimo indikatoriai, įgyvendinimo laikotarpis ir atsakingos institucijos.

Prie strateginio plėtros plano parengimo ženkliai prisidėjo bendrovė „Eurointegracijos projektai“. Bendrovei buvo pavesta atlikti savivaldybei aktualių strateginio planavimo dokumentų analizę, Kauno miesto 2005-2015 m. strateginio plano įgyvendinimo eigos ir rezultatų analizę, miesto socialinės ekonominės būklės analizę.

Su parengtu dokumentu susipažinti ir siūlymus teikti galima čia.

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content