Patvirtintos automatinės dviračių nuomos sistemos konkurso sąlygos

Ketvirtadienį paskutiniojo šios kadencijos Kauno miesto tarybos posėdžio metu patvirtintos automatinės dviračių nuomos sistemos ir operatoriaus parinkimo konkurso sąlygos. Tikimasi, jog kauniečiai ir miesto svečiai šia sistema galės naudotis dar šią vasarą.

 Kauno miesto savivaldybė artimiausiu metu skelbs konkursą, kurį laimėjusi įmonė Kaune įrengs ne mažiau kaip 5 dviračių nuomos punktus, kurių kiekviename turės būtų mažiausiai po 5 dviračius. Šie reikalavimai yra minimalūs. Neabejojama, kad konkurse dalyvausiančios įmonės savo pasiūlymuose bus įtraukusios daugiau nuomos punktų.

„Sieksime, kad nuomos terminalai Kaune atsirastų dar šią vasarą“, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pagal parengtas konkurso sąlygas laimėtojas automatinę dviračių nuomos sistemą įrengs ir prižiūrės savo lėšomis. Įmonė turės teisę ant nuomos terminalų ir pačių dviračių įrengti reklamos plotus (ne daugiau kaip 3 kv. m ploto viename terminale). Konkurso sąlygose numatyta, kad ne mažiau kaip 25 proc. reklaminio ploto turi užimti informacija apie pačią dviračių nuomos sistemą.

„Per pastaruosius metus dviračių infrastruktūra Kaune stipriai patobulėjo. Vien ko vertas Šilainius su miesto centru sujungęs dviračių takas. Kitas žingsnis tobulinant dviračių infrastruktūrą – automatinė nuomos sistema. Neabejoju, jog ja aktyviai naudosis ne tik turistai, bet ir patys kauniečiai“, – teigė kadenciją baigiantis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pagal konkurso sąlygas, jį laimėjęs operatorius turės užtikrinti, kad klientai dviračius galėtų pasiimti ir grąžinti bet kuriame nuomos terminale be aptarnaujančio personalo pagalbos.

PRELIMINARUS DVIRAČIŲ NUOMOS TERMINALŲ VIETŲ SĄRAŠAS:

Aleksoto seniūnija

1. Prie Aleksoto funikulieriaus

Centro seniūnija

2. Kauno pilies prieigos

3. Vilniaus g. ir Laisvės al. sankrita

4. Prie Kauno valstybinio muzikinio teatro arba Kauno miesto savivaldybės

5. Studentų skveras

6. Prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios

7. ,,Žalgirio“ arenos prieigos

8. Prie prekybos centro ,,Akropolis“ (iš Karaliaus Mindaugo pr. pusės)

9. Geležinkelio stotis

10. Autobusų stotis

Dainavos seniūnija

11. Prie policijos komisariato (Taikos pr. žiedas)

Eigulių seniūnija

12. Čečėnijos aikštė

13. Savanorių pr. prie Kalniečių parko

14. Jonavos g. kempingas

15. Jonavos g. ir Kalpoko g. sankryža

Gričiupio seniūnija

16. Prie Trijų mergelių pėsčiųjų tilto

Vilijampolės seniūnija

17. Lampėdžių kempingas

Šilainių seniūnija

18. Jotvingių g. ir Rasytės g. sankirta

Žaliakalnio seniūnija

19. Prie Lietuvos sporto universiteto

20. Prie Lietuvos zoologijos sodo (Kauno technologijos universiteto studentų miestelis)

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content