Biblioteka – kultūros centras

Knygos niekur nesislepia, niekad nenueis nuo arenos, niekur neišnyks. Kodėl? Todėl kad knyga yra pagrindinis kultūros informacijos šaltinis, intelektinis paveldas. Tau belieka ištiesti ranką, paimti ją ir perskaityti. Klausi, kur? Knygynuose  brangu, neįpirksiu, sakai. Nueik į biblioteką, ten jų yra galybė ir įvairiausio formato – nuo popierinių iki internetinių. Bet popierinės yra tikros – realios, kurias gali pajusti visais netobulais žmogiškais pojūčiais – matyti, liesti, užuosti…

Šitas malonumas – skaityti knygą – vis retesnis tampa žmogaus gyvenime. Beprotiškai lekiančiame pasaulyje dažnai pamirštame kelią į biblioteką. Todėl norėdami pagerbti nematomą knygų saugotojų darbą paruošėme Kauno bibliotekoms – rankų darbo dovanas. Kauno jaunimo mokyklos mokiniai, padedami keramikos mokytojos Loretos Kvietkauskienės, lipdė molinius suvenyrus, kurie, kaip  mūsų padėkos ženklas, iškeliaus į bibliotekas.

Norime atkreipti visuomenės dėmesį į bibliotekas, kaip į kultūros centrus, kuriuose ne tik skaitoma, bet ir mokomasi, bendraujama, diskutuojama. Mokinių pagaminti suvenyrai – simbolinė dovana, nes tiek biblioteka, tiek molio statulėlės  asocijuojasi su darbu ir išmintimi.

Tekstas: Živilė Milerytė ir Rita Kaučikienė

Nuotrauka: Karolina Černevičienė

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content