KVIETIMAS TEIKTI PARAIŠKAS IR DALYVAUTI „JAUNŲJŲ KAUNO AMBASADORIŲ PROGRAMOJE“

Kauno miesto savivaldybės bendrojo ugdymo ir sporto mokyklos kviečiamos teikti paraiškas ir dalyvauti tarptautinių mainų skatinimo projektų atrankoje – „Jaunųjų Kauno  ambasadorių programoje“.

„Jaunųjų Kauno ambasadorių programa“ – tai antrus metus iš eilės gyvuojanti iniciatyva, kurios tikslas – skatinti Kauno miesto savivaldybės bendrojo ugdymo ir sporto mokyklų tarptautinį bendradarbiavimą su mokyklomis ir kitomis organizacijomis užsienio miestuose ar apskrityse, susigiminiavusiuose su Kauno miestu, arba potencialiuose partneriuose (toliau – miestas partneris) ir suteikti kuo didesnes galimybes moksleiviams ir jauniesiems sportininkams tobulėti. „Džiaugiuosi aktyviu jaunosios kauniečių kartos įsitraukimu į miesto ambasadorystę užsienyje. Tai mums yra didelė motyvacija toliau plėtoti šią sėkmingą programą.“ – vertindamas 2017 m. vykdytų tarptautinių mainų skatinimo projektų rezultatus, džiaugėsi iniciatyvos autoriaus, Kauno miesto Tarybos narys Mantas Jurgutis.

Mokyklų įgyvendinamiems projektams 2018 metais keliami uždaviniai:

  • tobulinti moksleivių žinias ir plėsti akiratį;
  • ugdyti pilietiškumą;
  • stiprinti daugiakultūrį dialogą;
  • skatinti jaunųjų sportininkų meistriškumą ir kelti jo lygį;
  • didinti Kauno miesto žinomumą užsienyje, taip pat skatinti miestų partnerystę.

Kitaip nei praėjusiais metais, projektų veiklos galės vykti ne tik Kauno mieste partneryje, bet ir Kaune.

Planuojant 2018 m. projektą ir veiklas svarbu atkreipti dėmesį į prioritetus, kurie šiais metais yra:

  1. naujų bendradarbiavimo ryšių kūrimas (netaikoma atsakomiesiems vizitams į Lietuvą);
  2. socialiai remtinų moksleivių ir (arba) moksleivių iš daugiavaikių šeimų įtraukimas;
  3. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio originalus pristatymas;
  4. prioritetiniai miestai partneriai – miestai, kurių šalys 2017-2019 m. mini 100 metų valstybingumo jubiliejus (Latvija, Estija, Suomija, Lenkija, Ukraina, Airija, Čekija);

Kauno miesto savivaldybė, skatindama miestų bendradarbiavimą, iš dalies finansuos transporto, apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas.

2017 m. šia iniciatyva pasinaudojusios mokyklos suteikė galimybę 173 mokiniams ir jauniesiems sportininkams tapti tikrais Kauno ambasadoriais ir savo veikla bei pasiekimais garsinti savo mylimą miestą. Lietuvos ir Kauno vardas buvo garsinamas Rygoje (Latvija), Tartu mieste (Estija), Sankt Peterburge (Rusija), Tionsbergo mieste, Vestfoldo apskrityje (Norvegija), Brno (Čekija), Lucke (Ukraina) ir Yaotsu mieste, Gifu prefektūroje (Japonija).

Kviečiame Mokyklas norinčias dalyvauti tarptautinių mainų skatinimo projektų atrankoje užpildyti nustatytos formos projekto paraišką ir pateikti ją iki balandžio 27 d. el. paštu [email protected].

Paraiškų pildymo informacija 2018
Mainų projekto ataskaita

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content