Lietuvos vyrų porinė keturvietė, kurią irkluoja Kauno sporto mokyklos “Bangpūtys” auklėtiniai Dovydas Nemeravičius (tren. N. Savickytė), Martynas Džiaugys (tren. V. Vilkelis), Aurimas Adomavičius (tren. V. Vilkelis) ir vilnietis Rolandas Maščinskas, 2017 metų pasaulio čempionate Sarasotoje (JAV) iškovojo aukso medalius!

Lietuviai finale 2 km nuirklavo per 5 min. 43,1 sek. ir finiše beveik 2 sek. aplenkė antrąją vietą užėmusią Didžiosios Britanijos komandą (5 min. 45,03 sek.). Trečiąją vietą pelnė ir bronzos medaliais pasipuošė Estijos irkluotojai (5.45,32).

Lenktynių pradžioje lietuviai nesiveržė į priekį ir įveikus pirmuosius 500 metrų buvo penkti. Įpusėjus distancijai mūsiškiai pakilo į ketvirtąją vietą ir ėmė kilti vis aukščiau. Netrukus buvo pavyti nuo pirmųjų trasos metrų pirmavę olandai, o konkurenciją mūsų irkluotojams sudarė jau tik britai. Vis dėlto ir jie, likus iki finišo 200 metrų, ėmė akivaizdžiai pralaimėti kovą dėl aukso medalių. Tad finišą lietuviai pasiekė turėdami nemažą persvarą.

Pasaulio čempionų titulas tapo vyšnia ant nuostabaus Lietuvos porinės keturvietės sezono torto – lietuviai laimėjo visas elitines varžybas, kuriose dalyvavo: susišlavė Pasaulio taurės I ir III etapų laimėtojų bei Europos ir pasaulio čempionų titulus!

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content