Kauniečiai Audrius ir Paulius Voveriai – tėvas ir sūnus – iš Estijoje įvykusio pasaulio žiemos buriavimo čempionato grįžo su šešiais medaliais, iš jų dviem – aukso.
Ant Virtsjarvo ežero surengtose Tarptautinės žiemos buriavimo asociacijos (WISSA) varžybose P.Voverys laimėjo ledrogių slalomo rungtį, aplenkęs latvį Janį Preissą ir kitą kaunietį Giedrių Liutkų. Be to, Paulius tapo kurso („course race”) rungties pasaulio vicečempionu, nusileidęs tik Latvijos atstovui Aleksandrui Leontjevui. Bronzos medalis įteiktas lenkui Janmarekui Maszkiewicziui.
Slalomo varžybose startavo 40 sportininkų, kurso – 52. Daugumą sudarė estai, suomiai, švedai, lenkai, lietuviai, startavo ledrogininkai ir iš Rusijos, Prancūzijos, JAV. P.Voverio tėtis Audrius, kurio sukonstruotas ledroges puikiai įvertino jas ant Estijos ežero išmėginę kitų šalių lenktynininkai, dalyvavo „Master” ir „Grand Master” lenktynėse. Jis laimėjo „Grand Master” slalomą, o tarp „Master” ledrogininkų buvo trečias (šioje grupėje sidabro medalį iškovojo G.Liutkus). Kurso varžybose A.Voverys tapo „Grand Master” pasaulio vicečempionu ir iškovojo „Master” bronzą (sidabrą pelnė vėlgi G.Liutkus). Veteranų grupėje abiejų rungčių pasaulio čempionu tapo kaunietis Arvydas Moliušis, aplenkęs Estijos ir Švedijos sportininkus.
Sveikiname sportininkus ir linkime daug pergalių ateityje !

taurė

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content