Liaudies šokių grupės Nyírség pasirodymas

Untitled

Vengrijos ambasada kviečia į vengrų liaudies šokių grupės “NYÍRSÉG” pasirodymą, kuris vyks spalio 18 d. 19 val. Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje salėje – Kaune (adresas S. Daukanto g. 28. Kaunas).

Liaudies šokių ansamblio Nyírség repertuaras, apimantis viso Karpatų baseino šokių tradicijas, pateikia autentišką Vengrijos liaudies meno vaizdą, vengrų ir kitų žmonių šokių charakteristikas. Šokėjai stengiasi pasiekti skirtingus šokio stilius (dialektus) ir nuolatos plėtoti improvizavimo įgūdžius, kurie padeda šiam autentiškumui. Siekiant parodyti šią spalvingą liaudies kultūrą, jie labai rūpinasi, kad scenoje būtų pristatomi konkretūs regioniniai šokiai originaliuose (atitinkamo regiono) kostiumuose.

Ansambliui akomponuojanti grupė yra “the Szikes Band”. Grupė groja aukšto lygio autentišką liaudies muziką, kuri natūraliai į savo repertuarą papildomai įtraukia šokių ansamblio repertuarą. Ansamblis dažnai dalyvauja skirtinguose festivaliuose ir konkursuose Vengrijoje ir užsienyje, yra laimėjęs didįjį prizą Nacionaliniame liaudies šokių festivalyje. Taip pat laimėjo nacionalinę konkursų seriją, organizuojamą Vengrijos valstybės televizijos. Per daugelį metų gavę tiek festivalių laimėjimų, jie ne kartą buvo pristatyti Outstanding Achievements ir Excellent Group apdovanojimuose. Vengrijos liaudies šokių kvalifikacijos sistemoje jiems buvo suteikta „aukščiausio lygios ansamblio kvalifikacija”, o tai yra aukščiausias lygis, kurį grupė gali pasiekti Vengrijoje.

Grupė vyko į turus Slovakijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Belgijoje, Italijoje, Anglijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Turkijoje, Egipte, Izraelyje, Ispanijoje, Rumunijoje, Graikijoje, Tailande, Meksikoje, Tunise, Šveicarijoje. Grupės nariai ir patys organizuoja tarptautinius festivalius, į kuriuos kviečia šokių grupes iš viso pasaulio.

Kai kurie grupės nariai įrodė savo talentą ir kaip solo šokėjai, laimėdami „Auksinio perlo” (moterims) ir „Auksinio kulniuko (vyrams) titulus, o kai kurie iš jų gali pasigirti „Jaunojo liaudies menų menininko” apdovanojimais.

Ansamblis labai rūpestingai prisiima atsakomybę ugdyti jaunus žmonės, kurie keičia kartas. Šias grupes kartu sudaro 100 vaikų ir suaugusių šokėjų, kurie bando įsisavinti gražiausias ir garbingiausias liaudies kultūros tradicijas nuo šaknų iki „aukštų” menų.

Renginys nemokamas ir atviras visuomenei.

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content