Konkursas „ Per pasaulį daugiakalbiais batais“

Užsienio kalbų mokėjimo svarba yra suprantama ir akivaizdi šiuolaikinių aktualijų pasaulyje. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinėje mokykloje tarptautiniame užsienio kalbų konkurse, kuris vyko Veterinarijos akademijos Žalčio salėje, dalyvavo 11 Lietuvos mokyklų ir svečiai iš Latvijos.

Greičiausiai daugiakalbiais batais šuoliavo Vilniaus licėjaus, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinės mokyklos ir Kauno Juozo Urbšio katalikiškos vidurinės mokyklos komandos.

Konkurso metu devintokai šmaikštavo angliškai įgarsindami Čarlio Čaplino filmų ištraukas, varžėsi atlikdami įvairias užduotis anglų, prancūzų, vokiečių, lietuvių ir rusų kalbomis. Sunkiausia užduotis, anot dalyvių, tapo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinės mokyklos mokinių suvaidintos scenos iš literatūrinių kūrinių. Komandoms teko parašyti kūrinių autorius, knygų pavadinimus ir laikmetį. Šios ir kitų užduočių atsakymams pateikti naudoti Activ Expression 2 pulteliai, skirti siųsti atsakymams bevieliu ryšiu į centrinį kompiuterį.

Gera jausti dalyvių energiją, smagu matyti laimėtojų džiaugsmą veide, kai dalijamos puikios rėmėjų dovanos norą tobulinti užsienio kalbų žinias, kad galėtų grįžti į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinę mokyklą kitais metais su naujais daugiakalbiais batais.

Nuoširdžiai dėkojame Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinės mokyklos direktoriui, mokytojų komandai už puikiai organizuotą konkursą ir užsienio kalbų populiarinimą.

Švietimo ir ugdymo skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content