2015 m. tarptautinė mokinių mokomųjų bendrovių konkursas – mugės ,,Žalgirio“ arenoje

Šiais metais balandžio 14 d. jau trečius metus ,,ŽALGIRIO“ arenoje vyko, tradicine tapusi Mokinių mokomųjų bendrovių mugė. Nuo 2015-ųjų metų renginys įrašytas į reprezentacinių Kauno miesto renginių sąrašą.

Tarptautinėje Mokinių mokomųjų bendrovių mugėje dalyvavo 43 MMB iš Kauno ir Alytaus regionų mokyklų bei Vestfolodo grafystės (Norvegija).

Susirinkusius renginio dalyvius pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas, ypač akcentuodamas jaunimo verslumo ugdymo svarbą Kauno miesto ateičiai. Renginio dalyvius pasveikino Lietuvos Junior Achievement direktorius Justinas Noreika bei buvusi JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Derse.

Konkursinės dalies metu mokiniai varžėsi dėl 20 nominacijų, tarp kurių šiais metais buvo gausu įmonių įsteigtų specialiųjų prizų: AB Kauno autobusai, UAB UPS Lietuva, AB Kauno tiltai, UAB Adikopas; tradiciškai savo nominacijas įsteigė Kauno universitetai – VU KHF, ISM bei KTU, bankai: DnB ir Swedbank bei daugelis kitų įmonių bei organizacijų. Kaip ir kasmet, specialią nominaciją įsteigė ir tarybos narė Edita Gudišauskienė su vyru Fortūnatu.

Sukurtuose stenduose dominavo labai įvairus prekių ir paslaugų spektras.

Mokinių veiklas vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš verslo atstovų, universitetų, bankų darbuotojų, studentų. Bendrovių veiklas vertina ir mokyklų mokiniai.

2015 metų geriausia MMB pripažinta Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto vidurinės mokyklos MMB Ecosoap, kurią padėkos raštu apdovanojo ir prizą įsteigė Miesto meras Andrius Kupčinskas.

Geriausia tarptautine bendrove tapo Skitemp iš Greveskogen,Vestfold , Norvegija.

Pagrindinėse nominacijose nugalėtojais tapo: Už geriausią logotipą – MMB Kipers (Kauno „Saulės“ gimnazija), Už geriausią stendinį pristatymą – MMB Hangloop (Kauno „Saulės“ gimnazija), Už geriausią reklamą – MMB Eventor (Kauno „Saulės“ gimnazija), Už geriausią verslo kalbą – MMB Ecosoap (LSMU, Kaunas).

Mugės metu mokiniai ir mokytojai ne tik dalyvavo konkursinėje programoje, bet ir dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Bendradarbiavo plėtotė kuriant tarptautines mokinių mokomąsias bendroves“. Joje pranešimus skaitė partneriai iš Norvegijos, Kauno „Varpo“ gimnazijos mokytojų komanda, Rinkodara.lt vadovas Žilvinas Freighofas bei Kauno „Saulės“ gimnazijos mokytojai. Pranešimuose buvo aptartos įvairios temos: nuo istorinės verslo Kauno mieste apžvalgos iki tarptautinio bendradarbiavimo kuriant MMB.

Mugės laureatams ir svečiams iš Norvegijos Švietimo ir ugdymo skyrius suteikė autobusą kelionei į Vilnių. Vilniaus turizmo agentūra „Senamiesčio gidas“ mokiniams suorganizavo edukacinį pažintinį turą lietuvių-anglų-norvegų kalbomis.

Džiugu, kad kasmet renginys tampa vis patrauklesnis, įgauna edukacinę prasmę, pritraukia vis didesnį būrį draugų, bičiulių, verslininkų, dalyvauja vis daugiau mokinių, studentų, didelį dėmesį skiria miesto meras, tarybos nariai, kurie vertina mokinių pasiekimus, apdovanoja laimėjusias MMB.

Dėkojame mugės draugams, idėjos puoselėtojams, rėmėjams, verslininkams, organizatoriams, mokytojams ir dalyviams, nes tik dirbdami kartu galime pasidžiaugti rezultatais.

Švietimo ir ugdymo skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content