Nacionalinėje Mokinių mokomųjų bendrovių konkurse-mugėje iškovotų nominacijų derlius parvežtas į Kauną

2015 m. gegužės 15 d. Vilniuje, PC Ozas vyko baigiamasis šių mokslo metų Lietuvos Junior Achievement renginys – Nacionalinė mokinių mokomųjų bendrovių (MMB) mugė-konkursas, kuriame dalyvavo 60 MMB iš visos Lietuvos. Jų tarpe net 24 MMB buvo iš Kauno miesto. Renginiui savo laiką ir dėmesį skyrė ir LR Ministras pirmininkas p. A.Butkevičius, kuris labai domėjosi mokinių veiklomis, davė patarimų, pirko mokinių rankomis pagamintos produkcijos.

„Mokomosios mokinių bendrovės yra viena efektyviausių Junior Achievement verslumo ugdymo programų. Europoje atlikto tyrimo duomenimis mokinių bendrovių veikloje dalyvavę vaikai vidutiniškai yra 3 kartus dažniau linkę kurti savo verslą. Tai mokyklinė verslo laboratorija, kur mokiniai aktyviai dalyvauja įkurtos įmonės veikloje, mokosi sprendimų priėmimo, komandinio darbo, atsakomybės, teorines žinias tikrina praktikoje.” (http://www.delfi.lt/verslas/mano-eurai/verslininkai-vardan-jaunimo-iveikines-33-metru-aukscio-issuki.d?id=67968454#ixzz3aHQq4R2O )

Kaip ir kiekvienais metais, šiemet iškovotų nominacijų derlius taip pat džiugina. Į Kauną parvežta net 10 prizų iš 21!

LSMU vidurinės mokyklos MMB „Eco Soup“ (mokytoja K.Celiešiūtė), gaminanti ekologiškus muilus parsivežė LR Ūkio ministerijos ir UAB „UPS“ apdovanojimus.

„Saulės” gimnazijos MMB „EcoSun” (mokytoja L. Girdauskienė) mokslo ir technologijų parkas Technopolis pripažino kaip „Inovatyviausią“ MMB. Ši MMB buvo apdovanota ir LR Švietimo ir mokslo ministerijos nominacija.

„Saulės” gimnazijos MMB „Eventor” (mokytoja L. Girdauskienė) įteikta „Lietuvos draudimas“ nominacija.

„Saulės” gimnazijos MMB „LEDon” (mokytoja L. Girdauskienė) LR Ūkio ministerijos pripažinta kaip „Kūrybiškiausia MMB“ . Ši bendrovė gavo ir portalo www.delfi.lt nominaciją.

„Saulės” gimnazijos MMB „Ratas” (mokytoja L. Girdauskienė) gavo UAB „Kauno tiltai“ nominaciją ir pristatė „Geriausią prezentaciją“.

Pagrindinė nominacija, dėl kurios kovojo visos MMB, – tapti geriausia Lietuvos MMB. 2015 metų Nacionalinėje mokinių mokomųjų bendrovių (MMB) mugėje-konkurse geriausia MMB pripažinta, kaip ir pernai, MMB „noobApps“ iš Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos. II vietą iškovojo Kauno „Saulės“ gimnazijos MMB „Ratas“(prezidentė Vaiva Žukauskaitė).

III vieta nominuota Šiaulių profesinio rengimo centro MMB „Black and red“. Geriausiųjų dešimtuke dar yra Kauno MMB „Eventor” ir MMB „Eco Soup“.

Sveikiname visus dalyvius ir nugalėtojus. Ačiū visiems kauniečių MMB verslo konsultantams, patarėjams, kritikams. Sėkmės ieškant puikių verslo idėjų kitiems mokslo metams.

Švietimo ir ugdymo skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content