„Darnos link“ – filosofijos olimpiados ir respublikinių etikos konkursų nugalėtojų ir dalyvių šventė

2015 m. gegužės 21 d. Kauno Antano Smetonos gimnazijoje savo darbo rezultatus šventėje „Darnos link“ aptarė ir jais pasidžiaugė Lietuvos mokinių XVIII filosofijos olimpiados, Respublikinių etikos konkursų, Tarptautinės filosofijos olimpiados dalyviai ir nugalėtojai, Respublikinės konferencijos „Dabarties vertybės – tikrovė ir siekiai“dalyviai. Šventės dalyvius prasminga kompozicija apie draugystę pasveikino Antano Smetonos gimnazijos dramos studijos nariai (vadovė – Asta Miknienė), muzikinį kūrinį atliko gimnazistė Deimantė Rūtėnaitė. Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė gimnazijos direktorė Violeta Balčiūnienė, Švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė, etikos ir filosofijos dalykų koordinatorė Vera Vasiljeva.

Apie sėkmingą dalyvavimą Lietuvos mokinių XVIII filosofijos olimpiadoje kalbėjo II vietos laimėtoja – Kauno „Saulės“ gimnazijos mokinė Ringailė Kalinauskaitė, kurią parengė etikos mokytoja metodininkė Neringa Zaveckienė ir III vietos laimėtoja – Kauno Milikonių vidurinės mokyklos mokinė Evelina Sinkevičiūtė, kurią parengė etikos mokytoja ekspertė Polina Žemaitienė. Kauno jėzuitų gimnazijos mokinė Augustė Saladytė, laimėjusi III vietą Lietuvos filosofijos olimpiadoje, dalyvavo ir Tarptautinėje XXIII filosofijos olimpiadoje.

Puikūs pasiekimai pradžiugino Respublikinių etikos konkursų dalyvius. Jau tradiciškai juose geriausiai pasirodė VDU „Rasos“ gimnazijos mokiniai: I vietą Respublikiniame etikos konkurse 11-12 klasių mokiniams laimėjo VDU „Rasos“ gimnazijos mokinė Agnė Ališauskaitė. Respublikiniame etikos konkurse 9-10 klasių mokiniams I vietą laimėjo taip pat Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos mokinė Viltė Mankevičiūtė. Laimėtojas parengė VDU „Rasos“ gimnazijos etikos mokytoja metodininkė Daiva Roževičienė. Respublikiniame etikos konkurse 9-10 klasių mokiniams sėkmingai dalyvavo ir III vietą laimėjo Kauno Milikonių vidurinės mokyklos mokinė Vika Praspaliauskaitė, kurią parengė etikos mokytoja ekspertė Polina Žemaitienė. Prizinių vietų laimėtojos – VDU „Rasos“ gimnazijos gimnazistės Viltė Mankevičiūtė ir Justė Minikevičiūtė pasidalino savo įspūdžiais apie dalyvavimą etikos konkursuose teigdamos, kad tai – labai įdomi ir naudinga veikla.

Lietuvos mokinių XVIII filosofijos olimpiadoje ir Respublikiniuose etikos konkursuose sėkmingai dalyvavo ir kitos Kauno bendrojo ugdymo mokyklos: Kauno „Aušros“ gimnazijos, Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos, Kauno Jono Jablonskio gimnazijos, Kauno „Santaros“ gimnazijos, Kauno šv. Pranciškaus mokyklos, LSMU vidurinės mokyklos mokiniai.

Buvo pasveikinti Respublikinės konferencijos „Dabarties vertybės – tikrovė ir siekiai“ dalyviai. Į šventė atvykusi VDU Filosofijos katedros vedėja doc. dr. Jurga Jonutytė įdomiausių konferencijos pranešimų autoriams ir juos parengusiems mokytojams, taip pat konferencijos organizatoriams įteikė VDU Humanitarinio fakulteto padėkas.

Lietuvos mokinių XVIII filosofijos olimpiados ir Respublikinio etikos konkurso nugalėtojams ir juos parengusiems mokytojams buvo įteiktos Kauno Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono padėkos, vertingi albumai, knygos ir originalūs Kauno Rokų gimnazijos mokytojos Loretos Jankūnienės sukurti medaliai.

Savo patirtimi apie mokinių paskatinimą dalyvauti Filosofijos olimpiadoje ir Etikos konkursuose, apie pagalbą jiems atliekant užduotis, pasidalino Kauno Milikonių vidurinės mokyklos etikos mokytoja ekspertė, etikos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Polina Žemaitienė, kuri akcentavo kaip svarbu būti savo dalyko entuziastu, nes tada gali mokinį ir sudominti ir paskatinti išmėginti savo jėgas.

Apibendrindama Kauno bendrojo ugdymo mokyklų mokinių rezultatus Lietuvos mokinių XVIII Filosofijos olimpiadoje ir Respublikiniuose Etikos konkursuose, džiaugdamasi tradiciškai puikiais kauniečių pasiekimais, Švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Vera Vasiljeva pabrėžė svarų mokinius parengusių mokytojų darbą. Tik dirbdami kaip komanda mokinys ir mokytojas pasiekia puikių, kiekvienais mokslo metais Kauno vardą garsinančių laimėjimų. Šventė „Darnos link“ baigėsi gerų laimėjimų linkėjimu visiems dalyviams ir kitais mokslo metais.

Vera Vasiljeva

Švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content