Samsung projektas ,,Mokykla ateičiai‘‘ Kauno ,,Santaros‘‘ gimnazijoje

Kauno ,,Santaros gimnazijos mokytojų komanda (direktorės pavaduotoja D. Karaliūtė, mokytojos R. Baltrušaitienė, L. Kablytė, D. Jarmalavičienė) nuo 2014 m. rugsėjo mėnesio dalyvavo Samsung projekte ,,Mokykla ateičiai”. Darbas ,,Mokyklos vizija po penkerių metų” pareikalavo daug resursų, ypač žmogiškųjų: laiko, žinių, informacinių gebėjimų, kūrybiškumo, netradicinio mąstymo ir kt. Ar atliktas darbas vertas 10.000 eurų?- spręsti jums. Mes džiaugiamės padarytu rezultatu, manome, kad mokyklos vizija ,,Asmenybės branda, pažanga ir pasiekimai, taikant probleminio mokymosi laboratoriją‘‘, t. y. mokymąsi kitaip, ves organizaciją mokyklos pasiekimų bei pažangos link. Mes didžiuojamės, jog esame besimokanti organizacija, kurioje SAM SAN virusas išplito visur. Po Samsung mokymų atsirado iniciatyvos ,,Mokinys – mokytojui‘‘. Samsung komanda apmokė mokinius, kaip dirbti su naujausiais įrankiais, po to pastarieji mokė mokytojus, pirmiausia, kaip dirbti su vienu IKT įrankiu, vėliau – ir su kitais. Ši iniciatyva sulaukė teigiamo įvertinimo ir mokiniai lyderiai tęs veiklą ir šiais metais.

Kita iniciatyva įgyvendinama mokykloje yra ,,Mokytojas – mokytojui‘‘, kai mokytojai per mokinių atostogas mokosi, kaip dirbti su šiuolaikinėmis informacinėmis technologijomis. Ir paskutinė ,,Mokykla – mokyklai‘‘ bus įgyvendinama per gimnazijos Metodines dienas (artimiausia vasario 18 d.), kai gimnazijoje įgyvendinamos naujovės bus pristatomos mokyklų partnerių bendruomenėms.

Samsung komanda tiki, kad mokymasis kitaip, taikant probleminio mokymosi programą, po 5 metų bus visos mokyklos savastis ir tai leis išugdyti brandžią asmenybę, suvokiančią savo gabumus, mokančią įsivertinti, analizuojančią asmeninę pažangą ir siekiančią pasiekimų pagal savo išgales.

Siūlome nurodytu adresu peržiūrėti patobulintą pusfinalio darbą – Probleminio mokymosi laboratoriją ,,Santaros” gimnazijoje.

http://prezi.com/e8kayqp4ucdt/?utm_campaign=share&utm_medium=

P.S. Išsamiau apie Kauno ,,Santaros‘‘ gimnazijos metodines naujienas galite paskaityti tinklaraštyje www.kuryba.blogspot.com.

Parengė direktorės pavaduotoja Deimantė Karaliūtė

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content