Projektas “Stok į kovą prieš patyčias ir narkomaniją”

Paskutiniu dešimtmečiu ypatingas dėmesys pradėtas skirti patyčių mokyklose problemai. Įgaudamos vis naujesnes formas patyčios plinta tarp įvairaus amžiaus vaikų, gilindamos socialines visuomenės problemas.

Kauno Aleksandro Puškino gimnazijos pagrindinio ugdymo skyriaus 6 j klasės mokiniai 2014 m. lapkričio mėn. dalyvavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir UAB „Tele 2“ vykdomo projekto „Stok į kovą prieš patyčias ir narkomaniją“ aktyviausių kovotojų prieš patyčias konkurse. Pagrindinis projekto tikslas – vykdyti patyčių ir narkomanijos prevenciją Kauno mieste. Projekto metu formuojant socialinius įgūdžius buvo skatinamas mokinių aktyvumas ir iniciatyvumas siekiant užkirsti kelią patyčioms. Be to, vykdant projektą Dainavos policijos komisariato specialistė L.Kisarauskienė organizavo susitikimą diskusiją „Tiesa apie narkotikus“, su mokiniais kalbėjo policijos kriminalinės žvalgybos atsargos komisaras G.Smoliakas. Mokiniams patiko įtaigus ir vaizdingas svečio pasakojimas apie narkotikų vartojimo pasekmes, žalą asmenybės brandai. Susitikimo metu G.Smoliakas atsakė į visus vaikų klausimus.

Narkomanijos bei patyčių prevencijos projektai ypatingai aktualūs socialinės rizikos grupės vaikams, jie padeda suvokti, kas iš tikrųjų yra patyčios ir kokios sunkios gali būti narkomanijos pasekmės žmogui, jo šeimai.

Kauno Aleksandro Puškino gimnazijos

direktoriaus pavaduotoja ugdymui Liana Švačko

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content