Antroji Kauno miesto mokslininko premija įteikta D. Rastenytei

Lietuvos mokslų akademijoje trečiadienį įteikta antroji Kauno miesto savivaldybės įsteigta mokslininko premija. Šįmet ji atiteko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto prof. habil. dr. Daivai Rastenytei.

,,Noriu pasidžiaugti, jog Kaunas stengiasi puoselėti akademinio miesto statusą. Galime didžiuotis ne tik studentų skaičiumi, bet ir moksliniais pasiekimais. Man didelė garbė pasveikinti visų jūsų akivaizdoje profesorę Daivą Rastenytę už jos pasiekimus ir indėlį į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto veiklą.“,- mokslininkei įteikdamas premiją, kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno klinikų Neurologijos klinikai vadovaujančios prof. hab. dr. Daivos Rastenytės mokslinių interesų kryptys – širdies ir kraujagyslių, neurologinės ligos. Mokslininkės tyrimai yra pripažinti ne tik Lietuvoje, bet ir vertinami pasauliniame kontekste. 2010-2012 metais profesorė vyko į kongresus Švedijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Prancūzijoje, Vokietijoje ir kt., anksčiau su Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacija skrido dalytis moksline patirtimi į pasaulinį insulto kongresą Japonijoje.

„Mes – dirbantys mokslo srityje – visada suprantame vienas kitą, bet kai miesto savivaldybė atkreipia į mus dėmesį, tai jau kažkas naujo, einame pažangos keliu. Tikiu, kad ateityje ši iniciatyva bus dar labiau matoma Lietuvoje. Koks gi mokslas būtų Kaune, jeigu Vilnius nebūtų atitekęs kaimynam. Manau tai visai Lietuvai padarė didžiulę įtaką“, – kalbėjo LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas.

Praėjusiais metais pirmoji mokslininko premija buvo įteikta prof. hab. dr. Juozui Vidui Gražulevičiui. Profesorius laikomas vienu aktyviausių šalyje inžinerijos sričių mokslininku. Šio daugiau nei penkiasdešimties išradimų autoriaus kuriamus cheminės inžinerijos produktus noriai perka tokios pasaulinės kompanijos kaip „Samsung“, BASF, o jo mokslinius darbus publikuoja viso pasaulio mokslo bendruomenė.

Kauno miesto mokslininko premija tarybos sprendimu buvo įsteigta 2013 metų kovo mėnesį. Premijos dydis siekė 5 tūkst. litų. 2014 metų gegužės mėnesį buvo nutarta premiją padvigubinti ir šiuo metu ji siekia 10 tūkst. litų. Premija skiriama vieną kartą per metus.

Įsteigus mokslininko premiją yra skatinami Kauno miesto mokslo kūrėjai už ilgametę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius mokslo pasiekimus respublikinėje ar tarptautinėje erdvėje ir novatorišką mokslinę idėją ir jos įgyvendinimą Kauno mieste. Pretendentus į premiją gali siūlyti Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas, Kauno miesto taryba, Kaune veikiančios mokslo ir studijų institucijos, mokslo sąjungos, asociacijos, savo kandidatūras gali kelti ir patys mokslininkai.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content