„SELFIE – Skaitmeninių mokyklų apdovanojimuose“ net 9 pripažinimai Kauno Simono Daukanto progimnazijai

17 šalies ugdymo įstaigų dalyvavo Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) organizuojamame tarptautiniame projekte „SELFIE – Skaitmeninių mokyklų apdovanojimai“ (angl. SELFIE – Digital Schools Awards). Jo tikslas – pokyčiai skaitmeninio mokymo(si) srityje. Šiemet paskelbti ir projekto lyderiai – Kauno Simono Daukanto progimnazija vienintelė iš Kauno miesto progimnazijų įvertinta net devyniose srityse.

Europos „Skaitmeninių mokyklų apdovanojimų“ programoje, remiamoje Europos Komisijos „Erasmus +“ programoje dalyvavo net 75 mokyklos iš Lietuvos, Airijos, Škotijos, Serbijos ir Slovėnijos. Visos jos būrė benduomenes ir sprendė iššūkius, kurie padėjo stiprinti skaitmenines kompetencijas ugdymo procese.

Kauno Simono Daukanto progimnazija vienintelė iš Kauno miesto ugdymo įstaigų įvertinta net devyniose srityse. Apdovanojimai pelnyti už lyderystę, tęstinį profesinį tobulėjimą ir augimą, vertinimą, „SELFIE“ ataskaitą, mokinių skaitmenines kompetencijas, infrastruktūras ir įrangas, mokymą ir mokymąsi, bendradarbiavimą ir tinklų kūrimą.

Progimnazijai itin svarbus paskutinis įvertinimas – Mokykla mentorė. Šį statusą gavusi ugdymo įstaiga gali dalintis gerąja praktika ir konsultuoti kitas šalies ugdymo įstaigas.

 

Šalia Slovėnijos, Serbijos, Airijos ir Škotijos mokyklų iš viso savo skaitmenines kompetencijas tobulino 17 atrinktų Lietuvos mokyklų.

Pasak Kauno Simono Daukanto progimnazijos projekto koordinatoriaus, informacinių technologijų vyr. mokytojo Fernando Antunez Cid, programa ne tik sustiprino mokytojų skaitmenines kompetencijas, bet ir leido pastebėti pokyčius – kaip vienus svarbiausių išskiria tikslingą IT strategijos turėjimą ir bendradarbiavimo augimą per patirties sklaidą.

Taip pat verslo remiama švietimo iniciatyva paskatino mokyklos IT bendruomenės augimą visais lygiais: mokinių, jų tėvų, mokytojų bei administracijos.

Programos vertintojai, skirdami apdovanojimus, atkreipė dėmesį į lyderystę progimnazijoje: informacinių komunikacinių technologijų (IKT) strategijos įgyvendinimą, organizuojamas integruotas pamokas ir įvertino veiklas, kurios sudaro galimybes keisti mokinių vertybines nuostatas – vertinimo ataskaitoje kaip unikalus įrodymas buvo išskirtas virtualios knygos apie draugystę kūrimas.

Gauti devynių sričių apdovanojimai įpareigoja mokyklą dalintis savo gerąja patirtimi su kitais ir plėsti skaitmeninės bendruomenės narių gretas.

Kauno Simono Daukanto progimnazijos informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content