Sėkmingiausia 2021 metų turizmo vietovė – Kaunas

Tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos „Adventur 2021“ atidarymo rytą sostinėje, LITEXPO rūmuose, apdovanoti „Turizmo sėkmingiausieji“. Nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ organizuojamo konkurso rezultatai ir keliautojų simpatijos lėmė, jog nominacijos „Sėkmingiausia 2021 metų turizmo vietove“ tapo – Kaunas, o „Sėkmingiausiu 2021 metų turizmo projektu Lietuvoje“ pripažintas unikalusis „ArtDeco muziejus“, esantis Kaune.

„2017-aisiais iškovotas „Sėkmingiausios turizmo vietovės“ titulas vėl grįžo namo – į Kauną. Ypatingai džiugu dėl to, kad šis laimėjimas įrodo, jog net ir itin nepalankias sąlygas turizmo sektoriui gali įveikti kūrybiškos idėjos. Tas kaunastiškas jausmas, kurį galima patirti tik Kaune, jau nebe pirmus metus užsitarnauja vis daugiau kauniečių ir miesto svečių simpatijų. Šiemet, būdami Europos kultūros sostine, tikimės dar ryškesnio proveržio ir laukiame visų svečiuose“, – laimėjimu džiaugiasi Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Vietos turistams apie ypatingą – kaunastišką jausmą, kurį galima patirti tik Kaune – pasakojo populiariausieji Lietuvos nuomonės formuotojai, straipsniai, radijo laidos ir žaidimai. O turizmo dienos proga, miestas nutarė pasitelkti seną kaip pasaulis logiką: „Jeigu kalnas neateina pas tave, tai, kodėl gi – tau nenuėjus pas kalną?“ ir, bendradarbiaudamas su Lietuvos paštu, net 26-iuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose esančiuose paštomatuose paslėpė 200 dovanų: čia slėpėsi kuponai praleisti 400 naktų Kauno apgyvendinimo įstaigose. Greičiau nei per 3 valandas – taip greitai – visos dovanos rado savo šeimininkus, kurie turėjo progą prisiminti, kiek džiaugsmo emocijų gali dovanoti bet kokia kelionė – net jeigu ji trunka vieną ar keletą dienų.

2021-aisiais Kaunas ir toliau didino „It‘s Kaunastic“ serijos maršrutų asortimentą ir temas: esamą kolekciją papildė net 5 nauji teminiai maršrutai – „Kaunas tarp eilučių”, „Diplomatinis Kaunas”, „Piligriminis Kaunas”, „Šilainiai”, „Aleksotas”.

Įvertinus dėl pandemijos pasikeitusius keliautojų prioritetus ir kelionių įpročius, 2021-aisiais startavo ir naujas įrankis vietos ir užsienio turistams – skaitmenizuotų „It‘s Kaunastic“ serijos maršrutų puslapis www.kaunastika.lt, kuriame keliautojai patogiai, visur ir visada, gali turėti kaunastiškuosius maršrutus skaitmeniniame formate, telefone ar planšetiniame kompiuteryje. Šis įrankis – ypatingai naudingas keliaujantiems savarankiškai, patogiai prieinamas ir paprastai naudojamas, be kita ko – turi ypatybę prisitaikyti prie keliautojo norų ir iteresų – remiantis jais, galima susidėlioti savo asmeninį idealų maršrutą, apjungiantį ir keletą „It‘s Kaunastic maršrutų“ – apie naujieną Kauno turizmo padangėje dalijasi VšĮ „Kaunas IN“ turizmo skyriaus vyr. projektų vadovė Raimonda Patapavičienė.

Praėjusiais metais, Kaunas užsienio turistus kvietė pasinerti į „Kaunastic Summer“ (liet. Kaunastiška vasara) ir pasidžiaugti mieste esančiais kultūriniais, istoriniais, maisto ar laisvalaikio atradimais.

Šis apdovanojimas  Kaunui tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ – ne pirmasis. 2018-aisiais, VšĮ „Kaunas IN“ buvo išrinktas kaip „Sėkmingiausias turizmo informacijos centras ”, o Kaunas „Sėkmingiausios turizmo vietovės” apdovanojimą buvo iškovojęs ir 2017-aisias.

A. Aleksandravičiaus ir R. Morkytės nuotraukos.

VšĮ „Kaunas IN“ informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content