Sveikatos priežiūros įstaigų darbas šventinį savaitgalį

Pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugos, tai yra šeimos gydytojų kontaktinės bei nuotolinės konsultacijos kauniečiams bus prieinamos visą šventinį savaitgalį. Šias paslaugas mieste teiks Kauno miesto poliklinika ir kelios privačios įstaigos. Per Kūčias ir Šv. Kalėdas taip pat dirbs COVID-19 tyrimus gyventojams atliekantis Kauno mobilusis patikrų punktas. Pacientus su šeimos gydytojo siuntimais priims Karščiavimo klinika. 

Sveikatos priežiūros paslaugos

Visiems prie Kauno miesto sveikatos priežiūros įstaigų prisirašiusiems gyventojams pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros paslaugos pas šeimos gydytojus šventinį savaitgalį bus teikiamos kontaktiniu nuo 9 iki 13 val. ir nuotoliniu būdu nuo 12 iki 16 val. Būtina išankstinė registracija nurodytais telefonais.

Kontaktiniu būdu:

  • Gruodžio 24 d. – Kauno miesto poliklinikos Šančių padalinys (A. Juozapavičiaus pr. 72.), tel. (8 37) 40 39 00;
  • Gruodžio 25 d. – „Aušros medicinos centras“ P. Lukšio g. 3, tel. (8 37) 70 99 04;
  • Gruodžio 26 d. – „Saulės šeimos medicinos centras“ Taikos pr. 51A, tel. (8 37) 40 01 11 (rinktis 1).

Nuotoliniu būdu:

  • Gruodžio 24 d. – Kauno miesto poliklinika, tel. (8 37) 40 39 00;
  • Gruodžio 25 d. – „Ave vita“ klinika, tel. (8 37) 22 55 77;
  • Gruodžio 26 d. – „Vita longa“, tel. 8 611 14936.

Prevencija ir testavimas

Siekiant užtikrinti COVID-19 valdymą mieste, Kauno miesto poliklinikos personalas dirbs Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) įsikūriusiame mobiliajame testavimo punkte. Čia bus priimami visi jaučiantys ligos simptomus ir užsiregistravę internetu 1808.lt ar per Koronos karštąją liniją telefonu 1808. Punktas dirbs gruodžio 24 d. nuo 8 iki 12 val. O gruodžio 25–26 dienomis nuo 12 iki 16 val.

Medikų personalas taip pat aptarnaus šeimos gydytojų užregistruotus pacientus Karščiavimo klinikoje (A. Juozapavičiaus pr. 72). Padalinys gyventojus priims gruodžio 24–26 d. nuo 8 iki 12 val.

„Rūpinantis miestiečių sveikata – laisvadienių nėra, ypatingai pandeminiu laikotarpiu. Tiek miesto ligoninių, tiek greitosios medicinos pagalbos specialistų krūviai yra milžiniški, o šventinėmis dienomis jie tik didėja. Labai džiaugiamės, kad privačios sveikatos įstaigos ir miesto poliklinika geranoriškai susitelkė ir Kūčių bei šv. Kalėdų savaitgalį pagelbės negaluojantiems kauniečiams“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Milda Labašauskaitė.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content