Kaunas tęsia pradinukų kontaktinį mokymą

Kaunas tęsia pradinukų kontaktinį mokymą. Toks sprendimas priimtas nuodugniai įvertinus reguliariai vykdomų tyrimų kaupinių metodu rezultatus ir tendencijas – jau tris kartus mažiesiems kauniečiams atliktų profilaktinių tyrimų analizė rodo mažėjančius teigiamų atsakymų skaičius. Šią savaitę tarp daugiau kaip 11 tūkst. tirtų mažamečių nustatyta vos 20 koronavirusinės infekcijos atvejų.

Klasėse besimokantys pradinukai yra reguliariai testuojami, pedagogai paskiepyti, o mokyklose imtasi papildomų priemonių, kad mokinių saugumas būtų užtikrintas ir pradinės klasės netaptų naujais užkrato židiniais. Atsižvelgiant į situaciją bei naudojantis visomis turimomis COVID-19 prevencijos priemonėmis, nėra pagrindo likus vos kelioms savaitėms iki mokslo metų pabaigos nutraukti kontaktinio ugdymo.

Ir toliau proaktyviai stebėsime epidemiologinius rodiklius, kaupinių rezultatus, vadovausimės Vyriausybės ir visuomenės sveikatos specialistų bei medikų rekomendacijomis, o esant poreikiui  – nedelsdami imsimės visų priemonių, kad apsaugotume Kauno vaikus. Taip pat turime galvoti ne vien apie galimas grėsmes, kurios šiuo atveju yra minimalios, bet ir apie miesto mažiausiųjų ateitį, kurią neigiamai paveiks nuolatos kaitaliojamas ugdymo procesas.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content