Per sausį „Kauno energija“ vartotojams kompensavo beveik milijoną eurų

Per ką tik prabėgusį 2021–ųjų sausį AB „Kauno energija“, papildomai sumažindama šilumos kainą, savo vartotojams grąžino 92,6 proc. arba 479,5 tūkst. eurų daugiau, nei per 2020–ųjų sausį. Iš viso – 997 272 eurus.

Būtent tiek mažiau kauniečiai, Kauno rajono ir Jurbarko gyventojai per sausį išleido savo būstams ir kitoms patalpoms šildyti. Sutaupyti šiuos pinigus leido bendrovės taikoma kompensacija už pajamas, kurias bendrovė papildomai uždirbo ankstesniais laikotarpiais dėl susidariusio faktinių ir į šilumos kainą įskaičiuotų kuro bei šilumos įsigijimo kainų skirtumo.

Šis skirtumas susidarė 2013–2017 metais, bendrovei ženkliai padidinus savo veiklos efektyvumą, t. y. investavus į biokurą naudojančių katilų įrengimą bei šilumos tiekimo tinklų atnaujinimą. Efektyvumo padidinimas leido ženkliai sumažinti įmonės sąnaudas.

Iš viso nuo 2018 m. gegužės 1 d. iki 2020 m. gruodžio 31 d., įvertinus sumažinta kaina parduotos šilumos kiekius, bendrovė vartotojams jau kompensavo 10,6 mln. eurų. Likusią papildomai uždirbtų pajamų dalį – 4,0 mln. eurų – pagal Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos nustatytą tvarką bendrovė kompensuos vartotojams iki 2022 metų pabaigos. Tai reiškia, kad visą šį laikotarpį centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kauno, Kauno rajono ir Jurbarko vartotojams visada bus mažesnė, nei galėtų būti.

 

AB „Kauno energija“ informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content