Gyventojai raginami užkirsti kelią gaisrams namuose

Gyvenamasis sektorius – viena probliamiškiausių gaisrų prevencijos sričių. Remiantis statistiniais duomenimis, šiame sektoriuje kiekvienais metais užregistruojama daugiau kaip 17 proc. visų gaisrų, be to, čia žūsta 97 proc. visų žuvusiųjų gaisruose.

Žmonės dažniausiai žūsta ten, kur turėtų jaustis saugiausiai – namuose. Dažniausiai gaisruose žūstys fiksuojamos atšalus orams.

2020-aisiais mieste kilę 552 gaisrai nusinešė 5 žmonių gyvybes. 75 proc. gaisrų pastatuose kilo gyvenamajame sektoriuje. Pagrindinės to priežastys – netvarkingi šildymo įrenginiai, bloga elektros instaliacija ir neatsargus rūkymas.

Lankantis būstuose įvairių akcijų metų nustatyta, kad pagrindiniai trūkumai aptinkami socialiniuose arba senyvo amžiaus vienišų žmonių būstuose.

Gyventojai prašomi ne tik būti atsargūs, patikrinti šildymo įrenginius ar elektros instaliaciją savo namuose, bet ir rasti galimybių padėti socialiai remtiniems arba vyresniems vienišiems žmonėms susitvarkyti šildymo sistemas bei įsirengti dūmų jutiklius.

 

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content