Kaune duris atvėrė atsinaujinęs Draugystės parkas

Praėjusį sekmadienį miestas šventė dar vieno parko atsinaujinimą. Įspūdingą Draugystės parko atidarymą lydėjo puikus oras ir vasariška nuotaika, šimtai kauniečių pramogavo po atviru dangumi.  Jau šį sekmadienį į atidarymo šventę kvies rekonstruotas Santarvės parkas.

Programa visai šeimai

Atnaujinto parko atidarymo šventė prasidėjo praėjusio šeštadienio vakarą (rugpjūčio 17 d.), kuomet žaliojoje erdvėje įsikūrė „Romuvos“ kino teatras po atviru dangumi. Miestiečiai turėjo progą pamatyti komediją „Daug vaikų, beždžionė ir pilis“. Tai tapo įžanga į gausią sekmadienio renginių programą, kuri tęsėsi nuo ankstyvo ryto iki pat vakaro.

Sekmadienio šventė prasidėjo sportiniu ritmu: rytą kauniečiai sutiko nemokamų treniruočių projekto „Judėk sveikai“ funkcinėje treniruotėje bei mankštoje vaikams. Vėliau jų laukė vidudienio šokiai. Šventės dalyviai taip pat išbandė ir Lindyhop stiliaus šokius.

Popiet parke vyko įvairios edukacinės veiklos ir prisistatymai. Linksmą prisistatymą parengė „Kaunas 2022“ komanda, veikė „Virtuali biblioteka“.

Pramogų netrūko ir sporto mėgėjams: atgimusiame parke vyko tinklinio varžybos, parodomoji krepšinio treniruotė, lankytojai rungėsi šachmatų bei stalo teniso partijose.  Draugystės parke kauniečiai galėjo susipažinti ir patys išbandyti petankę – sparčiai populiarėjantį sportinį žaidimą. Jo subtilybių mokė Kauno petankės klubo nariai.

Vienas įspūdingiausių šventės akcentų – žinomo iliuzionisto Mantas Wizard magijos kampelis. Čia pristatytoje beveik trijų valandų programoje, ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai bandė įminti M. Wizard užmintas magiškas mįsles.

Parko atidarymo šventę vainikavo nuotaikingas koncertas „Pop“, kuriame – speciali orkestro „Ąžuolynas“ ir šokių grupės programa.

Kas naujo parke?

Rekonstruojant Draugystės parką buvo pakeista visa apšvietimo sistema. Saugioms pramogoms įrengtos naujos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės. Lankytojai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas žaidžiant šachmatais ar šaškėmis. Parko svečių laukę nauji stalo teniso stalai, modernios krepšinio, petankės ir ekstermalaus sporto aikštelės. Teritoriją nuo šio puošia naujai pasodinti augalai ir gėlynai. Bene ryškiausias Draugystės parko akcentas – atsinaujinęs didžiulis šokantis fontanas.

Pasislėpti nuo miesto šurmulio parko žalumoje kviečia pastatyti patogūs suoliukai bei mediniai gultai. Parke taip pat įrengtos erdvios pavėsinės. Teritorijoje nutiesti nauji takai, pritaikyti važinėtis dviračiais ar riedučiais, vaikštinėti pėsčiomis ir specialūs – bėgioti.

Jau šį sekmadienį – į atidarymo šventę kauniečius pakvies ir atnaujintas Santarvės parkas, esantis Šilainuose. Praėjusią vasarą kauniečiams buvo pristatyti atnaujinti Kalniečių bei Dainavos parkai.

 

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti internete: http://parkai.kaunas.lt

 

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content