„Kauno mugė – Pavasaris 2019“ bendrystę skatinantis lietuviškų tradicijų puoselėjimas

Balandžio 12 – 14 dienomis mieste vyks šeštąjį kartą organizuojama „Kauno mugė – Pavasaris 2019“, kuri šiais metais miestiečius ir miesto svečius suburs Nepriklausomybės aikštėje (šalia Kauno šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios) ir renovuotoje Laisvės al. atkarpoje, vedančioje aikštės link.

„Iki šiol Kauno Laisvės alėjoje ir senamiestyje vykusi, pavasarinė mugė persikelia į naujas miesto erdves. Tikimės, jog lankytojus tai nudžiugins, kadangi  prekeiviai, edukacinės veiklos, pramogos, bus išsidėstę aiškiai apibrėžtoje teritorijoje, kuri tiek viešuoju, tiek privačiu transportu yra lengvai pasiekiama iš bet kurios miesto dalies“, – pokyčiais džiaugiasi mugę organizuojančios VšĮ „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis.

Mugės akcentas – šv. Velykos

Šios mugės akcentas – artėjanti gražiausia ir spalvingiausia pavasario šventė šv. Velykos, be to, paskutinioji mugės diena, balandžio 14 – oji, sutampa su Verbų sekmadieniu. Prekeiviai pasitiks lankytojus su visais tradiciniais šios šventės atributais: gražiausiomis verbomis, margučiais, rankų darbo loveliais kiaušiniams ridenti, pintais krepšiais, žydinčiais augalais ir kt. Pavasario mugėje lankytojai galės paragauti ir išsirinkti gardžiausią Velykų pyragą, kuris taps jų šventinio stalo puošmena.

Tradicijų puoselėjimas ir rekordo siekimas

Tradiciškai į „Kauno mugę – Pavasaris 2019“ atvyksta Lietuvos tautinio paveldo gamintojų ir „Kūrėjai – meistrai – amatininkai“ asociacijos nariai, kurie pristatys ne tik tradicinius lietuviškus amatus (kalvystę, drožybą, pynimą ir kt.), tačiau rengs ir edukacines veiklas, į kurias įsitraukti galės mugės lankytojai. „Kiekvienais metais stengiamės, kad mugėje dalyvautų kuo įdomesni, savo amatą mylintys, tradicijas puoselėjantys amatininkai. Džiaugiamės, jog mugėje prekiaujama tik rankų darbo gaminiais ir dirbiniais. Tai – iškirtinis mūsų organizuojamos mugės bruožas“,  – sako D. Straigis. Prie amatininkų iš Lietuvos prisijungs ir prekeiviai iš Baltarusijos taip pat Ukrainos, Lenkijos, mugės neaplenks ir mūsų kaimynai iš Latvijos, Estijos.

Mugės metu veiks ir Dizaino paviljonas, kuriame vienetiniais kūriniais prekiaus Lietuvos dizaineriai, juvelyrai, aksesuarų kūrėjai.

Atskiroje teritorijoje įsikurs Lietuvos kulinarinį paveldą pristatantys prekeiviai. Netrūks tradicinių lietuviškų kepinių, medaus, ekologiškais produktais prekiaus ūkininkai. Išalkę mugės lankytojai taip pat galės pasimėgauti tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalais, ruoštais su meile, mugės teritorijoje veikiančiose kavinėse.

Paskutinę „Kauno mugės – Pavasaris 2019“ dieną bus siekiama Lietuvos rekordo – bus verdamas didžiulis, net 200 kg talpinantis, plovo katilas, kurio už simbolinę kainą paskanauti galės ir mugės lankytojai, ir dalyviai, ir visi pro šalį einantys.

Kultūrinės programos, muzika ir atrakcijos mažiesiems

Prie mugės prisijungia ir Kauno mokyklos su edukatyviomis veiklomis. Viena iš jų – Kauno Valdorfo mokykla, kurios bendruomenės nariai demonstruos amatus, pristatys įdomią kultūrinę programą, rengs edukacines veiklas. „Kauno mugėje – Pavasaris 2019“ dalyvaus ir Kauno menų inkubatorius, kuris į savo edukacinę palapinę kvies profesionaliam menui neabejingus mugės lankytojus. Neįgaliųjų organizacijos, kurioms bus taikomos specialios dalyvių nuolaidos bei sukonstruojamos jų poreikius atitinkančios prekybos bei pasirodymų vietos, mugės metu atskleis savo talentus.

Muzikos mugėje taip pat netrūks – visas tris dienas lankytojus džiugins atlikėjai, tautiniai ansambliai, vaikų muzikinės grupės, kurie pasirodymus rengs šalia M. Žilinsko dailės galerijos įsikūrusioje scenoje, kuri atvira ir visiems menininkams, kūrėjams norintiems prisistatyti gausiai susirinkusiems „Kauno mugė – Pavasaris 2019“ lankytojams.

O patiems mažiausiems mugės teritorijoje bus įrengta vaikų zona, kurioje netrūks atrakcionų, karstyklių ir, žinoma, saldžių skanėstų.

Svarbi informacija:

Mugės darbo laikas nuo 10 iki 20 val.
Balandžio 14 d.- sekmadienį iki 18:30 val.
renginio metu bus ribojamas eismas A. Mickevičiaus gatve.
Į A. Mickevičiaus g. galės įvažiuoti tik gyventojai ir aptarnaujantis transportas. Transporto priemonėms  kirsti Laisvės al. bus draudžiama, joje stovės mugės įrenginiai.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content