Integrali pagalba į namus neįgaliems asmenims Kauno mieste

Tie, kurie prižiūri neįgalius asmenis, puikiai žino, kokia svarbi jiems sava aplinka ir namai. Be to, nelengva slaugyti asmenis, turinčius didelius poreikius – trūksta pagalbos, slaugos priemonių, lėšų.

Siekiant užtikrinti kuo geresnes sąlygas ir orų gyvenimą namuose slaugomiems neįgaliems asmenims, Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centras nuo 2016 m.  rugsėjo mėn. vykdo projektą „Integrali pagalba į namus neįgaliems asmenims Kauno mieste“. Slaugos ir dienos socialinės globos paslaugos asmens namuose programos įgyvendinimo laikotarpiu yra teikiamos dalinai finansuojant Europos socialinio fondo lėšomis.

Projekto įgyvendinimo terminas 2016-09-22 – 2019-11-21.

Paslaugų gavėjai: suaugę asmenys ir vaikai (iki 18 metų) su negalia, deklaravę gyvenamąją vietą Kauno miesto savivaldybėje ir kuriems nustatyti specialieji poreikiai bei visiško nesavarankiškumo lygis.

Pagalba teikiama asmens namuose iki 4,5 val. per dieną ir iki penkių kartų per savaitę. Valandų poreikį nustato socialinis darbuotojas ir slaugytojas, apsilankę namuose ir įvertinę kiekvieną situaciją individualiai. Šios paslaugos planuojamos bei organizuojamos atsižvelgiant į asmens poreikius, galimybes, socialinę ir fizinę sveikatą, turimą kitų asmenų pagalbą bei įstaigos išteklius. Su kiekvienu asmeniu vykdomas individualus darbas.

Kompleksinė specialistų komanda – kineziterapeutas, bendruomenės slaugytojas, socialinis darbuotojas ir jų padėjėjai – namuose teikia įvairiapusę pagalbą: padeda pasirūpinti asmens higiena, pamaitina, pagamina maistą, padeda susitvarkyti buitį, prižiūri vaistų vartojimą. Rūpinamasi slaugos, kompensacinės technikos priemonėmis, pragulų profilaktika ir kt. Kineziterapeutas padeda atsipalaiduoti, atlikti pasyvius ar aktyvius fizinius pratimus, moko judėti.

Aptarnaujami namuose gyventojai džiaugiasi, kad tokia paslauga atsirado Kauno mieste. Pagalba namuose suteikia neįgaliųjų artimiesiems bent truputį atokvėpio, leidžia jaustis saugiai, paliekant savo neįgalų artimąjį kitų priežiūrai.

Dėka Europos Sąjungos fondo ir mūsų valstybės finansinės paramos šiandien integralios pagalbos paslaugomis jau naudojasi per 20 negalios paliestų asmenų bei jų šeimos narių.

Slaugote artimąjį? Pažįstate žmogų, kuriam reikia pagalbos slaugant neįgalųjį? Kviečiame pasinaudoti socialinės globos ir slaugos paslaugomsi į namus.

Daugiau informacijos apie Integralios pagalbos paslaugas: www.nju.lt, Danų g. 15A, Kaunas, tel. (8 37) 490415, mob. 8 671 39 503, el. paštas [email protected]

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content