Didžiausių Kauno organizacijų atstovai diskutavo kaip pagerinti judėjimą

Gegužės mėnesį Kauno miesto savivaldybėje vyko Kauno miesto darnaus judumo plano diskusijos su tikslinėmis grupėmis. Gydymo įstaigų, aukštųjų mokyklų, prekybos centrų, didžiausių darbdavių, turizmo,  moksleivius ir centro įmones vienijančių organizacijų atstovai susitikimuose kalbėjo kaip pagerinti judėjimą Kauno mieste.

Šiuo metu yra rengiamas Kauno miesto darnaus judumo planas. Tai strateginio planavimo dokumentas, kurio tikslas spręsti Kauno miestui kylančius susisiekimo iššūkius, įgyvendinti pasaulinius ekologiškumo reikalavimus bei padaryti miestą patogesnį judėti miestiečiams ir svečiams.

Rengiant darnaus judumo planą, buvo įvertintos vietos, į kurias kas dieną atvyksta daugiausiai kauniečių. Tai gydymo ir mokymosi įstaigos, prekybos centrai, didžiausią darbo vietų koncentraciją turintys rajonai, miesto centras, stotys. Šių traukos objektų atstovai buvo pakviesti pakalbėti apie tai, su kokiais judėjimo iššūkiais susiduria, kokie yra darbuotojų ir lankytojų judumo poreikiai, kaip kurti patogią susisiekimo infrastruktūrą.

Prieš keletą savaičių Kauno miesto savivaldybėje susirinko ligoninių, klinikų ir poliklinikų atstovai. Gydymo įstaigos yra itin svarbūs traukos objektai, į kuriuos kasdien atvyksta daug darbuotojų, pacientų ir klientų. Vien į Kauno klinikas kas dieną atvykta apie 4500 lankytojų, dirba 7000 darbuotojų, mokosi daug studentų. Susitikime buvo kalbėta, kad gydymo įstaigoms svarbiausia judėjimo priemonė yra viešasis transportas, todėl patogių maršrutų, grafiko ir stotelių prieigų užtikrinimas yra svarbus darnaus judumo plano uždavinys.

Kiek vėliau į susitikimą atvyko didžiųjų Kauno prekybos centrų atstovai. Susitikime buvo kalbėta, kad prekybos centrams aktualiausias klausimas yra automobilių aikštelių srautų organizavimas, taip pat svarbios yra viešojo transporto jungtys su gyvenamaisiais rajonais. Prekybos centrai pasidalino, kaip gerina dviračių ir pėsčiųjų infrastruktūrą.

Miesto svečių ir pėsčiųjų judėjimo, transporto srautų organizavimo, prekių ir paslaugų pristatymo suderinimas centrinėje miesto dalyje yra didelis iššūkis, kurį sprendžia darnaus judumo planas. Todėl Kauno Senamiesčio ir Naujamiesčio verslininkus, viešbučius, kavines vienijančios organizacijos,  autobusų, traukinių stočių bei oro uosto atstovai, turizmą skatinančios organizacijos kalbėjo apie judėjimą Kauno centre. Susitikime buvo siūlyta kaip pagerinti turistų judėjimą, kurti vieningą maršrutų ženklinimą stotyse ir mieste, siūlytos idėjos kaip organizuoti darnesnę miesto centro logistiką.

Prie bendro diskusijų stalo susėdo ir didžiausi Kauno darbdaviai. Tai valstybinės įstaigos bei privataus verslo organizacijos, pramonės įmonės. Susitikime buvo kalbėta apie iššūkius su kuriais susiduriama organizuojant darbuotojų judėjimą, pamaininį darbą. Organizacijos dalinosi gerąja patirtimi kaip skatina važiavimą viešuoju transportu, dviračiai, kaip darbuotojų kolektyve populiarina kolegų pavėžėjimą automobiliu.

Moksleivių ir studentų judėjimas bei darnių keliavimo įpročių formavimas yra vienas svarbiausių darnaus judumo plano uždavinių, tad į susitikimus buvo pakviestos mokymosi įstaigos. Kauno aukštųjų mokyklų, universitetų, kolegijų bei profesinių mokyklų, studentų organizacijų atstovai kalbėjo apie studentų bei mokymosi įstaigų darbuotojų judėjimą. Tuo tarpu kitoje diskusijoje Kauno mokyklų, moksleivius, tėvus ir mokytojus vienijančių organizacijų atstovai kalbėjo apie saugų vaikų atvykimą į mokyklas ir popamokinius būrelius, darnių judumo įpročių formavimą bei judėjimo dviračiu ir pėsčiomis skatinimą.

Tikslinių grupių diskusijų rezultatai papildys Kauno miesto darnaus judumo plano esamos būklės analizę bei rengiamus judumo variantus, idėjos ir pasiūlymai bus įtraukti į veiksmų planą. Liepos pradžioje vyks viešas esamos būklės ir analizių pristatymas, į kurį bus kviečiami visi besidomintys miestiečiai.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content